Gemeente Venray

/ Centrumafsluiting vertraagd

16 november 2010

Centrumafsluiting vertraagd

Als gevolg van technische problemen is de centrumafsluiting nog niet in gebruik genomen. De gemeente zoekt naar een oplossing en hoopt dat de centrumafsluiting zo snel mogelijk in bedrijf kan.

Met de afsluiting wordt het centrum nog aangenamer om te winkelen en te wandelen. Er komen straks dagelijks palen uit de grond waardoor auto's het centrum niet meer kunnen betreden tussen bepaalde tijden.

Technische problemen

De technische problemen zijn te wijten aan onvoldoende capaciteit van de mobiele dataverbindingen bij de telecomprovider. De cameraopnames bij de palen kunnen hierdoor niet centraal worden uitgelezen op het parkeerbureau. De palen die het centrum fysiek afsluiten, werken gewoon naar behoren. De gemeente Venray kiest er echter voor de centrumafsluiting pas in werking te stellen als de complete voorziening werkt. Momenteel wordt er naar de beste oplossing gezocht.

Afgesloten gebied

Het gebied dat binnen de centrumafsluiting ligt, bestaat uit de Hofstraat, Marktstraat, Grote Markt, Grotestraat, Kleinestraat, Passage, Schoolstraat, Wilhelminastraat (tussen de Grotestraat en de Julianasingel), Schoutenstraatje, Henseniusplein en Schouwburgplein. Laden en lossen kan tijdens de venstertijden, op maandag tot en met zaterdag, 's ochtends van 6.00 tot 12.00 uur. Ook 's avonds rond sluitingstijd van de winkels is het centrumgebied één uur toegankelijk. Hulpdiensten kunnen in geval van noodhulp altijd via de in- en uitgangen het centrum in en bij grote calamiteiten gaan alle palen in één keer naar beneden.

Meer informatie

Meer informatie over de centrumafsluiting en de toegangspasjes voor bewoners en ondernemers vindt u hier.