Gemeente Venray



16 november 2010

ViaVenray wordt moderne vervoersas

Venray en Provincie werken samen aan verbeteren N270

De gemeente Venray zet zich samen met de provincie Limburg in om de provinciale weg N270 (Deurneseweg-Wanssumseweg) de komende jaren sterk te verbeteren. De weg vormt een belangrijke en steeds drukkere verkeersverbinding tussen de Regio Eindhoven-Helmond ten westen van Venray en de N271, Vliegveld Weeze en de Duitse Autoweg BAB 57 ten oosten daarvan. De gemeente presenteerde vandaag samen met de Provincie plannen om de weg aan te pakken.

Burgemeester en wethouders van Venray constateren in hun vandaag aan GS gepresenteerde visie op de N270 dat deze steeds drukker wordt en dat daardoor knelpunten zullen ontstaan. Deze toenemende druk op de weg is een gevolg van allerlei ontwikkelingen rondom de weg, zoals de uitgifte van de bedrijventerreinen Ysselsteyn, de Blakt en de Hulst, de ontwikkeling van de stationsomgeving en de uitbreiding van haven van Wanssum.

Gedeputeerde Staten en gemeente hebben op basis van deze visie een intentieverklaring ondertekend waarin gezamenlijke actie wordt aangekondigd.

In de intentieverklaring staat dat de Provincie een verkenningenstudie gaat uitvoeren naar knelpunten op de weg en maatregelen gaat nemen deze op te lossen. De gemeente organiseert in het voorjaar van 2011 een conferentie waarbij externe partijen worden uitgenodigd een bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van de N270.

Wethouder Jan Loonen is blij met de ondertekening van de verklaring. "Ik vind de aanpak van deze weg een van onze belangrijkste opgaven in de komende jaren. Deze intentieverklaring vormt wat mij betreft het startschot voor gemeente en Provincie om hiermee samen aan de slag te gaan".

Gedeputeerde Noël Lebens benadrukt het bovenregionale belang van de verbinding:,,Op zich is een steeds drukkere weg een gunstig teken, economisch gezien. Maar als er problemen optreden is het goed om de N270 eens tegen het licht te houden. Dat gaan we nu doen. We gaan samen met de Venray zoeken naar mogelijke oplossingen."