Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Utrecht, 16 november 2010

KRISTALLEN FILM VOOR JANINE

JANINE, van regisseur Paul Cohen, heeft de status van Kristallen Film bereikt. Sinds de Nederlandse bioscooprelease van donderdag 7 oktober hebben al meer dan 10.000 bezoekers de film gezien. Vandaag kreeg Paul Cohen de Kristallen Film overhandigd in het NTR-radioprogramma Viertakt Podium op Radio 4.

Paul Cohen (links) ontvangt Kristallen Film uit handen van presentator Wouter Pleijsier (rechts)

De muziek van violiste Janine Jansen lijkt recht uit de hemel te komen, maar er is meer nodig voor een topcarrière. Want ook hemelse muziek is onderworpen aan de banaliteiten van de markt. Als artieste voert Jansen een strijd voor de perfecte uitvoering. Wat is belangrijker, de juiste intonatie, of een interpretatie uit het hart? De commercie, intussen, voert een heel ander soort strijd, waarbij geen wapen te min is. Janine Jansen leeft voor haar muziek. "Ik geef alles, en zo moet het ook." Maar er is een grens. Waar moet die liggen?

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film, worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film toegekend wanneer voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

JANINE is een film van Paul Cohen (tweevoudig Gouden Kalfwinnaar) i.s.m. David van Tijn, Martijn van Haalen en Gys Zevenbergen. De film is geproduceerd door IDTV Docs (Suzanne van Voorst) in coproductie met NTR. A-Film Distribution verzorgt de bioscoopdistributie in Nederland. JANINE draait momenteel in 7 zalen in Nederland.

KOM IN ACTIE EN SCHREEUW MEE OP 20 NOVEMBER! www.nederlandschreeuwtomcultuur.nl

http://www.filmfestival.nl/Assets/Uploads/Documents/Pers/LIJN_N



Ingezonden persbericht