Provincie Utrecht

"Luister!" Verhalen van jongeren en medewerkers in de jeugdzorg

Woensdag 17 november a.s. organiseert de provincie Utrecht samen met alle Utrechtse jeugdzorg-aanbieders en Bureau Jeugdzorg Utrecht, in het kader van de vijfde editie van de landelijke Week van de Jeugdzorg (13-20 november), het Jeugdzorgfestival. Dit jaar is het thema: `Luister!'.

"Luisteren is één van de belangrijkste houdingen in het werken met jongeren. En kijken; maar dat is luisteren met je ogen. Als alle mensen die met jongeren werken nu eens heel intensief daar de nadruk op leggen, wat zou er dan gebeuren?", aldus Erik van Winkelhoff, ambassadeur van de Utrechtse Jeugdzorg, in zijn nieuwste column op www.ujc.nl.

Ambassadeur Erik van Winkelhoff
Erik van Winkelhoff, therapeut bij stichting Timon, is tijdens de Week van de Jeugdzorg 2009 uitgeroepen tot winnaar van de Jeugdzorg Award 2009. Door het winnen van deze Award is Erik benoemd tot Utrechtse Jeugdzorgambassadeur. Het doel van de Week van de Jeugdzorg is de jeugdzorg positief onder de aandacht te brengen en zo bij te dragen aan een realistisch beeld van jeugdzorg. Op weg naar het Utrechtse Jeugdzorgfestival van 17 november a.s. vraagt Erik daarom aandacht voor verhalen van jongeren en werkers uit de jeugdzorg.

Jeugdzorgfestival 17 november a.s.
Tijdens het Jeugdzorgfestival brengen jongeren uit de jeugdzorg hun persoonlijke verhaal in beeld door middel van een zelfgemaakt filmpje. Daarnaast wordt ook Utrechtse Jeugdzorg Award 2010 uitgereikt aan de meest bijzondere jeugdzorgwerker of pleegouder van het jaar 2010. Jongeren en medewerkers uit de jeugdzorg kunnen voor meer informatie en het aanmelden van kandidaten terecht op
weekvandejeugdzorgutrecht.nl/jeugdzorgaward2010

De presentatie van het festival is in handen van Matthijs Wind (bekend van BNN's Badgasten) en Erik van Winkelhoff. Het Jeugdzorgfestival vindt plaats op woensdagavond 17 november van 19.00 - 21.00 uur in het Utrechtse Provinciehuis, Pythagoraslaan 101 in Utrecht.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de Utrechtse Week van de Jeugdzorg op weekvandejeugdzorgutrecht.nl of bekijk het promotiefilmpje op YouTube.