Stichting Bouw Research


27 september 2010

Nationaal Congres Bouwen met Leem

SBR organiseert 17 november het Nationaal Congres Bouwen met Leem, in nauwe samenwerking met Ecodesign, Leemwerk, Tierrafino en Viba. Leembouw zie je steeds vaker, met name in ecowijken. "Dit congres besteedt op zeer praktische wijze aandacht aan een bouwwijze die oeroud, maar ook heel duurzaam, dus zeer modern is", aldus de organisatoren.

Leem is ideaal voor opslag van warmte, vochtregulerend en prettig voor zowel klimaat als geluid in een gebouw. Het is op vele verrassende manieren toe te passen, gemakkelijk te verwerken en te hergebruiken. Tijdens het Nationaal congres Bouwen met leem leren de deelnemers van a tot z hoe zij met dit unieke bouwmateriaal aan de slag kunnnen.

Leren van elkaars praktijk

Tijdens dit congres worden masterclasses gecombineerd met praktische workshops. De deelnemers komen alles te weten over het inpassen van leembouw in uw ontwerp en over de toepassing en verwerking van leem. Zo laat prof. dr. Gernot Minke van de Universität Kassel de nieuwste ontwikkelingen/technieken vanuit Duitsland zien. Voor wie daarnaast verder wil praten in klein verband, is er het Leemcafé onder de bezielende leiding van dr. drs. ir. C.M. Ravesloot. Daar kan men in korte tafelrondes alle opgedane kennis uitwisselen met vakgenoten.

Nationaal Congres Bouwen met Leem

Tijd: 09:15 tot 17:30 uur
Locatie: MADE Center, Tilburg
Prijs: EUR 295,00 per deelnemer

Meer informatie en aanmelden: http://www.sbr.nl/leembouwcongres