Gemeente Borsele

Cursus Duurzaam Ondernemen

Op woensdag 17 november start de cursus Duurzaam Ondernemen. Tijdens de cursus krijgen ondernemers in vier bijeenkomsten praktische gereedschappen aangereikt om (nog) duurzamer te ondernemen. Op deze manier kunnen ze de milieukosten van hun bedrijf verlagen. Inschrijven kan tot 5 november via port@zeelandseaports.com. De cursus wordt georganiseerd door de provincie Zeeland, de gemeenten Vlissingen, Middelburg en Borsele en Zeeland Seaports.

De cursus vindt plaats in Middelburg, Heinkenszand en Vlissingen. Er wordt onder andere ingegaan op stakeholdersmanagement, communicatie en marketing rondom duurzaam ondernemen en een actieplan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Ook vertellen diverse gastsprekers over thema's rondom duurzaamheid. De cursus heeft al meerdere keren in Zeeland plaatsgevonden en won zelfs `Het Ei van Columbus', een prijs voor innovatie en duurzaamheid.

Vanwege diverse subsidies kost de cursus slechts EUR 200,- per bedrijf. Per bedrijf mogen twee personen deelnemen. Tijdens de cursus ontvangen de ondernemers een gratis startlicentie voor de Milieubarometer van de Stichting Stimular. Dit online meetinstrument maakt de milieustromen, milieuscore en milieukosten van het bedrijf eenvoudig en snel zichtbaar. Meer informatie staat op www.borsele.nl/duurzaamondernemen.