Ministerie van Buitenlandse Zaken

in peacekeeping and peacebuilding'

Seminar 'Gender in peacekeeping and peacebuilding'

Nieuwsbericht | 19 oktober 2010

In de Marinekazerne in Amsterdam vindt op 17 november het seminar 'Gender in Peacekeeping and Peacebuilding' plaats. Deze activiteit wordt georganiseerd door de Nederlandse en Spaanse Ministeries van Buitenlandse Zaken en Defensie, in samenwerking met troepenleverende landen Argentinië, Bangladesh, Chili en Zuid-Afrika. Dit seminar vindt plaats in het kader van de 10de verjaardag van VN Veiligheidsraadresolutie 1325.

Tijdens drie panelsessies worden effectieve manieren vastgesteld waarop donorlanden, troepenleverende landen en kennis- en trainingsinstituten elkaar wederzijds kunnen versterken in hun inzet om gender en vrouwenparticipatie in vredesoperaties en wederopbouw te vergroten. Deze panels bestaan onder andere uit Majoor-Generaal (bd.) Patrick Cammaert, de Bengaalse commandant van de Female Formed Police Unit bij MINUSTAH (Haïti) en de Zuid-Afrikaanse Majoor-Generaal Ntsiki Memela-Motumi.

Aanmelden kan tot 1 november onder vermelding van naam, functie en organisatie, via het e-mailadres: DMH-EM-1325@minbuza.nl.