Agentschap NL


Klimaatcongres 2010: Lokale overheden aan zet

Woensdag 17 november wordt in De Fabrique te Utrecht voor de vierde keer een klimaatcongres georganiseerd namens het Platform Duurzame Overheden.

Als ondertitel voor het Klimaatcongres 2010 is gekozen voor 'lokaal samenwerken voor een duurzame toekomst'. Lokale overheden zijn zelf steeds meer aan zet als het aan komt op klimaatverbetering en energietransitie in samenwerking met lokale en regionale marktpartijen, burgerinitiatieven en maatschappelijk betrokken organisaties. Op het congres komt dit volop aan bod in een veelzijdig en inspirerend programma.

Gastvrouw wethouder Mirjam de Rijke
Wethouder Mirjam de Rijk van de gemeente Utrecht heet de aanwezigen op 17 november van harte welkom. Als wethouder financiën, duurzaamheid en economische zaken is actief betrokken om de Utrechtse economie te verduurzamen. Samenwerking is daarbij het belangrijkste thema.

Hoofdspreker klimaatdeskundige Helga van Leur
Klimaatdeskundige en meteorologe Helga van Leur zal de inhoudelijke aftrap van het congres voor haar rekening nemen. Al jaren volgt zij weersvoorspellingen en ontwikkelingen in het klimaat. In september vertrok zij samen met weerman Reinier van den Berg en verslaggever Reinoud Broekhuijsen op expeditie in Groenland, om daar zelf te kunnen zien wat de invloed is van klimaatverandering.

Klimaatacademie
Tijdens het Klimaatcongres 2010 krijgen deelnemers de kans een masterclass te volgens bij de zogenoemde Klimaatacademie. Sprekers zijn Helga van Leur, Jan Terlouw en Thomas Rau. Naast de klimaatacademie biedt het Klimaatcongres 2010 meer dan 30 deelsessies die ingaan op de thema's van het lokaal en regionaal klimaatbeleid zoals bijvoorbeeld de masterclass `klimaatbeleid voor bestuurders', en de deelsessies over `energiebesparing voor woningeigenaren', `lokale duurzame energiebedrijven' en `slimme financieringsconstructies '.

De 'klimaatagenda voor de toekomst'
Tijdens de afsluiting is er speciale aandacht voor de samenwerking van alle lokale partners en de toekomst van lokaal samenwerken voor een duurzame toekomst.

Aanmelden
Maar er is nog meer. Kijk daarvoor op www.klimaatcongres2010.nl.