Burgers Zoo

Winterlezingen: 17 november Trésor

Al is het nog herfst, de `winterlezingen' komen er weer aan: vanaf oktober t/m april elke derde woensdag van de maand om 19.30u. Pak dus nu de agenda en noteer in elk geval de eerste drie!

Woensdag 20 oktober: Zorgen voor de luitjes van morgen. Evolutie van de zorg.
Woensdagavond oktober houdt professor emeritus Jan van Hooff een lezing over de evolutie van de zorg. Alle dieren planten zich voort. Hun kroost groeit op en vermenigvuldigt zich. Dat is de basis van alle leven. Simpel zou je zeggen. Maar niet bij de mens. Er zijn hele instituten en zelfs een ministerie om mensen te helpen bij de opvoeding van hun kinderen. Het gros van de dieren doet echter niet aan opvoeding. Zeeanemonen, wormen, maar ook zebra's kunnen blijkbaar zonder. Het leven wijst zich voor hen vanzelf. Maar bij stekelbaarsjes wordt het al complexer. Het mannetje lokt het vrouwtje in een holletje, zij legt daar eitjes en verdwijnt weer. Als de eitjes uitkomen, moet de stekelbaarsjesvader het hol ventileren. Degene die met de eieren blijft zitten, is met de opvoeding opgezadeld. Bij vogels en zoogdieren is dat meestal mams, maar... niet altijd. De vader blijft betrokken als zijn aanwezigheid de overlevingskansen van de jongen vergroot. Dan kiezen mannetjes meestal voor een monogyne strategie in plaats van voor kinderen bij zoveel mogelijk vrouwtjes.

Woensdag 17 november: Trésor, een kostbare tropische schat. .
Vijko Lukkien is één van de oprichters van het Trésor Natuurreservaat in Frans Guyana en de gelijknamige stichting ter ondersteuning van dit kostbare stuk tropisch regenwoud. Hij laat u kennis maken met de prachtige en rijke natuur in dit gebied waar o.a. de Utrechtse universiteit maar ook tal van andere onderzoekers unieke vondsten doen en zicht proberen te krijgen op de duizelingwekkende aantallen soorten planten en dieren.

Avondlezing 15 december: Biodiversiteit. Wat moeten we daarmee? Woensdagavond 15 december om 19.30 uur verzorgt dierentuinbioloog Joep Wensing een lezing over biodiversiteit. Hij legt aan de hand van concrete voorbeelden en foto's uit wat bedoeld wordt met dit begrip en hoe het ermee staat in de wereld. Bovendien legt Wensing uit wat een dierentuin als Burgers' Zoo met biodiversiteit te maken heeft. Diverse ecosystemen komen aan bod en natuurlijk talloze dieren en planten met hun soms zeer verrassende bijzonderheden. Na deze lezing kijkt u met een heel andere blik naar de Bush en de Desert!

Reserveringen voor lezingen
Abonnementhouders kunnen lezingen gratis bezoeken, terwijl overige geïnteresseerden vanaf 19.00 uur EUR 2,50 betalen per persoon. Zowel abonnementhouders als overige geïnteresseerden dienen zich vooraf aan te melden: per e-mail via info@burgerszoo.nl of telefonisch via T 026 - 445 03 73. Reserveringen vooraf zijn noodzakelijk in verband met de beschikbare zaalcapaciteit.

Zakelijk

Burgers' Zoo heeft niet alleen voor de dagbezoeker veel te bieden, maar ook voor de zakengast.
> Safari Meeting Centre> Vergaderen> Ontbijt, lunch, diner> Receptie> Entertainment> naar zakelijk

Ontvang nu gratis digitale nieuwsbrief!

Met de digitale nieuwsbrief blijft u gratis op de hoogte van het laatste nieuws uit Burgers' Zoo. U kunt kiezen voor de maandelijkse nieuwsbrief, de zakelijke nieuwsbrief en/of breaking news. Meld u dus nu aan en volg Burgers' Zoo op de voet!
> aanmelden

What's cool?

Ontdek snel wat actueel is!
Extra voordelen abonnementhoudersLive radioverslagen bij de dierenCreatieve arrangementen voor dagbezoekersGratis digitale nieuwsbriefPrachtige zakelijke locaties> naar laatste nieuws o info@burgerszoo.nl Made in Arnhem The Green Key