Syntens

Praktische MKB-bijeenkomst over zakendoen in Europa

Al in de gouden eeuw stond Nederland bekend om haar succesvolle handelsgeest. Export is vandaag de dag nog steeds de motor van onze economie. Veel ondernemers in het midden- en kleinbedrijf gaan echter niet direct met hun bedrijf de grens over. Landen als Duitsland en Frankrijk, twee van onze belangrijkste handelspartners, kennen bijvoorbeeld nog een groot onbenut exportpotentieel.

Om die reden organiseren de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, Syntens en de Kamer van Koophandel op woensdag 17 november 2010 de bijeenkomst 'Aan de slag met de Europese markt', op de Hogeschool aan de Ruitenberglaan 31 in Arnhem. De bijeenkomst start om 16.00 uur. De bijeenkomst wordt georganiseerd voor alle bedrijven, die meer werk willen maken van de Europese markt.

Acht jaar over de grens

Ondernemer Marcel in 't Veld van Laser Innovations uit 's Heerenberg maakt voor u de balans op van acht jaar zakendoen in het buitenland. Innovatieadviseur van Syntens, Jan Willem Bot licht het Enterprise Europe Network toe en Sandra Visser van de Kamer van Koophandel vertelt over de internationale hulp die de Kamer kan bieden. John Rance van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) presenteert de deelnemers de onderzoeksmogelijkheden voor Europese markten. Daarnaast gaat een aantal docenten van de HAN dieper op het onderwerp in. Aan het einde van de bijeenkomst is er onder het genot van een broodje en drankje voldoende gelegenheid tot netwerken.

Aanmelden

De bijeenkomst is om 18.00 uur afgelopen. Voor deelname aan deze bijeenkomst wordt een bedrag van ⬠20,00 gevraagd. Wilt u zich inschrijven of heeft u vragen? Neem dan contact op met Ad Meinema van Syntens, tel. 088 - 444 0 094. Aanmelden kan via www.han.nl/bijeenkomsteuropa.