Gemeente Barneveld


Wegwerkzaamheden Hoofdstraat Voorthuizen

Op woensdag 17 november 2010 start de gemeente Barneveld met de wegwerkzaamheden aan de Hoofdstraat in Voorthuizen.

Waarom wordt de Hoofdstraat aangepakt?


1. Slecht asfalt
Het asfalt op de Hoofdstraat is op verschillende plaatsen erg slecht. Hier en daar vallen zelfs gaten in het asfalt. Deze worden met zogenoemd koudasfalt (noodreparaties) zo goed als mogelijk gedicht, zodat de veiligheid is gewaarborgd. Maar dit moet wel definitief worden vervangen. Het asfalt van de Hoofdstraat tussen de Dwarsweg en de Verbindingsweg wordt aangepakt. Dit gedeelte van de weg wordt daarom in beide richtingen afgesloten.


2. Bushaltes
Naast het onderhoud aan het asfalt worden de 4 bestaande bushalten aangepakt. De 2 bushaltes ter hoogte van Buitenlust worden volledig opnieuw ingericht waarbij ook 2 drempels op de parallelwegen worden aangelegd. Bij de 2 bushalten t.h.v. de Verbindingsweg worden alleen klinkers in de halte vervangen.

Wanneer worden de werkzaamheden uitgevoerd?
Vanaf woensdag 17 november 2010 start de aannemer met de uitvoering van de werkzaamheden. De werkzaamheden zijn naar verwachting uiterlijk 13 december 2010 afgerond. Dit is wel afhankelijk van het weer en andere omstandigheden. Mocht de planning wijzigen, dan houdt de aannemer u daarover op de hoogte. De werkzaamheden worden in twee fasen uitgevoerd. Hieronder zetten wij deze fasen op een rij:

A. Fase 1 (vanaf 17 november t/m 3 december 2010) In deze periode worden de parallelwegen van de Hoofdstraat ter hoogte van de bushal-ten (Buitenlust) afgesloten in verband met het vervangen van de bushalten en aanleg-gen van drempels. Mogelijk worden ter hoogte van de 4 bushalten halve afzettingen op de Hoofdstraat gerealiseerd. De afzettingen worden in fasen uitgevoerd. Verkeer wordt ter plaatse omgeleid. Aanwonenden kunnen hun percelen bereiken. Aanwonenden waar de werkzaamheden invloed op hebben, krijgen rechtstreeks bericht van de aannemer over de exacte planning van de werkzaamheden.

B. Fase 2 (vanaf 6 december tot en met 13 december 2010) In deze periode wordt de Hoofdstraat tussen de Dwarsweg en Verbindingsweg afgesloten voor alle verkeer in beide richtingen in verband met asfaltwerkzaamheden. De parallelwegen zijn dan weer open. Verkeer wordt omgeleid via de Verbindingsweg en de Baron van Nagellstraat. Bussen worden omgeleid via de Dwarsweg. Aanwonenden waar de werkzaamheden invloed op hebben, krijgen rechtstreeks bericht van de aannemer over de exacte planning van de werkzaamheden.

Wie voert de werkzaamheden uit?
De werkzaamheden worden uitgevoerd door de firma Bruil Infra B.V. uit Ede.

Waar kunt u terecht voor meer informatie?
Wij doen onze uiterste best om de overlast tot het minimum te beperken en vragen om uw begrip. Heeft u vragen of opmerkingen? Dan kunt u contact opnemen met de heer B. (Bernard) Bennink van de afdeling Beheer Openbare Ruimte van de gemeente Barneveld, T 14 0342 (netnummer niet nodig) of via b.bennink@barneveld.nl.

Raadhuisplein 2, Barneveld, tel: 14 0342 (netnummer niet nodig), fax: (0342) 495 376, e-mail: info@barneveld.nl