Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa


Nachtbelevingstocht bij het Boomkroonpad

N Spannende avondwandeling door boswachterij Gieten Borger

Wilt u ontdekken hoe het is om in de avonduren door het donkere bos te wandelen? Zet al uw zintuigen op scherp en kom woensdagavond 17 november naar het Boomkroonpad! De wandeling is voor jong en oud. Het wordt een avontuurlijke tocht door het bos, waarbij u een ultieme nachtbeleving krijgt. Graag vooraf aanmelden.

De boswachters van Staatsbosbeheer nemen u mee voor een mooie en spannende tocht door de bossen en over de heide van boswachterij Gieten Borger. Zet al uw zintuigen op scherp, want in het donker is de weg moeilijk te zien! De route gaat over paden, soms breed, maar soms ook smal en af en toe dwars door het donkere bos. Waar het erg moeilijk is helpen touwen om de weg door het bos te vinden. We hopen tijdens de nachtelijke tocht ook nachtdieren te horen of te zien. Wellicht dat u de bosuil hoort roepen of een ree hoort blaffen.

Boomkroonpad
Aan het einde van de tocht is er de mogelijkheid om het Boomkroonpad te beklimmen. Vanuit het hoogste punt bekijken we de sterrenhemel en houden we een sterrentelling.

Informatie en aanmelden
De nachtbelevingstocht vindt plaats op woensdag 17 november, start om 19.00 uur en duurt ongeveer twee uur. De kosten bedragen 5,00 voor volwassenen en 2,50 voor kinderen t/m 12 jaar. Vooraf aanmelden bij het informatiecentrum: 0592-377305 of boomkroonpad@staatsbosbeheer.nl. Tip: trek warme kleding en stevige/waterdichte schoenen aan. Plaats: Het Boomkroonpad, Steenhopenweg 4, 9533 PN in Drouwen.

Voor meer informatie en voor de overige activiteiten kunt u kijken op www.staatsbosbeheer.nl/boomkroonpad.