Gemeente Castricum

Gemeente nodigt paracommercie uit voor gesprek over alcohol & jeugd

Op 17 november â10 gaan burgemeester Emmens-Knol en wethouder Meijer op Sportpark Noord-End in gesprek met de lokale paracommerciële instellingen over het terugdringen van alcoholgebruik onder jongeren. De paracommercie is een van de partijen die een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de vermindering van de problematiek. Eerder ging de burgemeester al in gesprek met Horecagelegenheden uit Noord-Kennemerland.

Â

Voorkomen schade

Bij het project âNaar een Nuchter Noord-Kennemerlandâ staan het voorkomen van schadelijke gevolgen voor de ontwikkelingen van kinderen en het voorkomen van overlast voorop. Met activiteiten gericht op bewustwording, via programmaâs op het basis en voortgezet onderwijs, verwachten de gemeenten uit Noord-Kennemerland gunstige resultaten te boeken. Daarnaast gaan de gemeenten met alle partijen in gesprek die aan alcoholmatiging onder jongeren een belangrijke bijdrage kunnen leveren. Daar vallen bijvoorbeeld de horeca, de paracommercie en ook de ouders onder.

Â

Op 17 november vindt het gesprek tussen de gemeente Castricum en de lokale paracommercie plaats. De gemeente wil graag de aanpak van het project en de beweegredenen daarvoor toelichten, de gemeenschappelijk gedragen uitgangspunten vaststellen en de mogelijkheden voor een samenwerking verkennen.

Â

Filmpje

Voor meer informatie over negatieve gevolgen van alcoholgebruik op jonge leeftijd verwijzen we u naar het volgende filmpje: http://www.uwkindenalcohol.nl/pubers. Voor meer informatie over het project âNaar een nuchter Noord-Kennemerlandâ kunt u contact opnemen met: de heer Lubbers, 0251 661218.