Gemeente Kampen

voorontwerpbestemmingsplan

Inrichting stationsomgeving Kampen Zuid opgenomen in voorontwerpbestemmingsplan

09-11-2010
De inrichting van de nieuwe stationsomgeving in Kampen Zuid is op hoofdlijnen opgenomen in het voorontwerpbestemmingplan `Stationsomgeving Hanzelijn' dat vanaf 17 november zeven weken ter inzage ligt. Het college van B&W heeft hier vandaag mee ingestemd. Het voorontwerp bestemmingsplan laat globaal zien welke functies er gepland staan in het stationsgebied en op welke locatie. Wonen, werken en voorzieningen
De basis voor het voorontwerpbestemmingsplan wordt gevormd door het concept stedenbouwkundig plan dat is uitgewerkt door Atelier Quadrat uit Rotterdam in opdracht van de gemeente Kampen, Delta Lloyd Vastgoed en Rotij Projecten B.V. (een samenwerkingsverband van Syntrus Achmea Vastgoed, Bouwfonds Ontwikkeling en Roosdom Tijhuis). Deze partijen ontwikkelen als grondeigenaren gezamenlijk de nieuwe stationsomgeving in Kampen Zuid.

Het concept stedenbouwkundig plan sluit aan op de marktvraag als het gaat om woningen, kantoren en winkels. Daarnaast voorziet het plan in genoeg ruimte voor maatschappelijke voorzieningen. In het concept stedenbouwkundig plan is ruimte voor ruim 700 woningen, 6000 m² kantoren, 6000 m² winkels en ruim 22000 m² is gereserveerd voor maatschappelijke voorzieningen.

Inspraak
Tijdens de periode van ter inzage legging kunnen zowel schriftelijk als mondeling inspraakreacties ingediend worden bij de gemeente.

Informatieavond
Op 24 november organiseert de gemeente Kampen een speciale informatieavond over het voorontwerpbestemmingsplan `Stationsomgeving Hanzelijn'. Ook wordt er een presentatie gegeven over het concept stedenbouwkundig plan. Belangstellenden zijn van harte welkom. Aanvang 19.00 uur in de raadzaal van het stadhuis.

Gemeente Kampen | Burgemeester Berghuisplein 1 | 8261 DD | info@kampen.nl | www.kampen.nl |