Gemeente De Marne


Sportdorpborden onthullen nieuwe lokale sportcommunity

Op woensdag 17 november 2010 wordt in Sportdorp Eenrum / Wehe-den Hoorn de nieuwe sportcommunity 'Ons Sportdorp' gelanceerd. Deze lancering wordt beklonken met een feestelijke onthulling van twee Sportdorp borden, waarop het adres van de sportcommunity website vermeld staat. Deze onthulling wordt verricht door wethouder Berghuis en burgemeester Wiersma van gemeente De Marne, begeleid door een ballonnenactie van basisschool jeugd van groep 6, 7 en 8 uit beide dorpen.

De onthulling van de Sportdorp borden luidt een nieuwe fase van het project Sportdorp in. De lokale sportcommunity moet in Eenrum en Wehe-den Hoorn er voor zorgen dat Sportdorp ook doordraait na de projectfase en structureel een onderdeel blijft van de breedtesport. De websites www.sportdorpeenrum.nl en www.sportdorpwehe-denhoorn.nl zijn ingericht om inwoners en sportaanbieders dichter bij elkaar te brengen en ze één op één te laten communiceren over sportbehoefte, sportbeleving en sportdeelname.

Programma onthulling

Op woensdag 17 november gaat de Sportdorpmanager van Huis voor de Sport Groningen tussen 09.00 uur en 11.00 uur gezamenlijk met de burgemeester en wethouder langs drie basisscholen. De leerlingen van groep 7 en 8 krijgen een korte presentatie over de nieuwe website en de burgemeester en wethouder zullen zich als eerste leden aanmelden van de sportcommunity. Daarna mogen de leerlingen hun Sportdroom op een kaartje schrijven die ze met een ballon de lucht in laten gaan. Van het kaartje die het verste komt en wordt teruggestuurd zal de sportdroom worden gerealiseerd. De onthulling van de Sportdorp borden staat gepland om 11.00 uur op het schoolplein van basisschool De Octopus, Hunse 2 te Eenrum. De onthulling wordt verricht door de burgemeester, wethouder en leerlingen van de basisscholen.

Sportdorp

Project Sportdorp loopt al sinds 2008 en levert een succesvolle bijdrage aan de diversiteit van het sportaanbod. Het project heeft er voor gezorgd dat sport voor meerdere doelgroepen toegankelijk is geworden. Sportdorp is een samenwerkingsverband van sportverenigingen en andere lokale partijen in een dorpskern om inwoners vanuit hun eigen behoefte meer en vaker te laten sporten rondom een centrumplek als trefpunt sport. Het sportaanbod wordt vernieuwd en laagdrempelig aangeboden aan de inwoners. In vier stappen van SportIDee, sportactiviteiten, sportmodules naar een flexibel lidmaatschap. De samenwerking wordt professioneel ondersteund door een Sportdorp-manager van Huis voor de Sport Groningen.

Huis voor de Sport Groningen

Huis voor de Sport Groningen maakt zich sterk voor een actieve, gezonde leefstijl in de provincie. De organisatie wil Groningers in beweging brengen en houden door het ontwikkelen en organiseren van sport- en beweegprojecten. Dit gebeurt lokaal op zowel beleids-, coördinerend- als uitvoerend niveau. De belangrijkste organisaties die worden ondersteund zijn gemeenten, sportverenigingen en onderwijsinstellingen.

Leens, 11 november 2010.