&samhoud presenteert in samenwerking met FOAM een fototentoonstelling

12/11/2010 11:46

&samhoud

? presenteert in samenwerking met FOAM de fototentoonstelling 'Art & Connection' en presenteert twee buiten exposities op het Neude en in het Lepelenburg Park in Utrecht.

Op 17 november 2010 opent adviesbureau ? de fototentoonstelling 'Art & Connection' in het Huis van Verbinding, Parkstraat 2 in Utrecht. Vanaf 18 november t/m 24 december 2010, alleen op vrijdag van 13:00-18:00 uur is de tentoonstelling ook toegankelijk voor publiek. De toegang is gratis. Te zien is het werk van vier jonge fotografen: Olivia Bee, Melanie Vogel, Sibylle Fendt en Maziar Moradi. De tentoonstelling kwam tot stand in samenwerking met Colette Olof, conservator bij FOAM Fotografiemuseum Amsterdam.

Daarnaast organiseert ? ook twee buiten exposities die aansluiten op de expositie Art & Connection. Van 11 t/m 25 November zijn er diverse foto's van ? op het Neude in Utrecht te zien en van 17 nov t/m 15 dec in het Lepelenburgpark in Utrecht.

Verbinding is het thema in deze tentoonstellingen en is onderdeel van de visie van ?, waarvan het hoger doel luidt: 'Together we build a brighter future. We achieve breakthroughs by inspiring and connecting people'

De tentoonstelling met Foam

De foto's van Olivia Bee (USA, 1994) kenmerken zich doordat het verschil tussen fotograaf en subject afwezig zijn. Haar werk is exemplarisch voor een trend waarin fotografie wordt gebruikt om de eigen authentieke leefwereld te tonen. Dat levert intieme, pure beelden van verbinding tussen mensen op.

In 'Jitter' laat Melanie Vogel (Duitsland, 1976) foto's zien, screenshots eigenlijk, die ze nam tijdens Skype gesprekken met vrienden. Jitter is een technische term voor de onregelmatige digitale verbinding tussen twee zenders.

Sybille Feldt (Duitsland, 1974) toont in 'No Sleep Before You Die' foto's zien van jonge mensen die geobsedeerd zijn door videogames en alleen contact met elkaar hebben in de virtuele wereld. Feldt volgt ze tijdens een LAN party die twee dagen en twee nachten duurt. De titel van haar fotoserie refereert aan de regels van de game die wordt gespeeld: je kunt binnen die 48 uur dat je speelt pas gaan slapen als je in de game bent gedood.

Maziar Moradi (Iran, 1975; leeft in Duitsland) maakt gebruik van geënsceneerde fotografie om het verhaal 'Ich werde Deutsch' te vertellen. Hij portretteert jonge mensen die hun vaderland hebben moeten verlaten om een nieuw leven op te bouwen in Duitsland. De foto's lijken op scènes uit films, psychologische thrillers vol spanning.

Het werk van de vier fotografen dagen de kijker uit het begrip verbinding op verschillende manieren te onderzoeken.

Over ?

? is een gewoon ongewoon internationaal adviesbureau met vestigingen in Utrecht en Madrid. Het bureau richt zich op het creëren van waarde, voor medewerkers, organisaties en de maatschappij. Bij ? werken ongeveer 150 mensen. In 2010 werd het bureau uitgeroepen tot de nummer 1 Great Place to Work in Europa.





http://www.samhoud.com/