Kinderhulp wil wereldrecord grootste schoen breken

12/11/2010 13:32

Nationaal Fonds Kinderhulp

Een wereldprimeur voor Amsterdam: Het Nationaal Fonds Kinderhulp zet op 17 november a.s. de grootste schoen ter wereld. Met de 5,5 meter lange, 2,90 meter hoge en 2,11 meter brede replica van een originele Converse Chuck Taylor All Star wil Kinderhulp een nieuw Guinness World Record vestigen. De recordpoging vindt plaats op woensdag 17 november van 15.00-15.12 uur op het Beursplein in Amsterdam. Dit gebeurt onder toeziend oog van een onafhankelijk jurylid: meervoudig judokampioen Mark Huizinga. Namens Kinderhulp zullen tv-presentator Erik van der Hoff en de kersverse ambassadeurs Rev'n Ros het felbegeerde certificaat in ontvangst nemen. De presentatie is in handen van Myrna Goossen. Dirk Scheele zorgt voor de muzikale opluistering. Kinderhulp zet de grootste schoen in het kader van de jaarlijkse Actie Pepernoot. Het doel: een beetje gewoon geluk met Sinterklaas voor kansarme kinderen in Nederland.

Voor een beetje gewoon geluk met Sinterklaas

Dankzij de Actie Pepernoot kunnen elk jaar ruim 50.000 kinderen jaarlijks genieten van een 'echte' Pakjesavond. Een uitkomst voor jeugdzorginstellingen en (pleeg)ouders, die anders geen Sinterklaas-cadeautjes kunnen kopen. Maar er zijn nog veel meer kinderen in ons land voor wie Pakjesavond niet vanzelfsprekend is. Kinderhulp is daarom heel brutaal en zet dit jaar de grootste schoen ter wereld. Doel van de actie: zoveel mogelijk kansarme kinderen de Pakjesavond van hun leven bezorgen. Mét cadeautjes dus! De grootste schoen staat symbool voor al deze pakjes, die Kinderhulp op 5 december (namens Sinterklaas) wil uitdelen. Iedereen kan helpen om de schoen te vullen. Alle informatie hierover is te vinden op www.degrootsteschoen.nl.

Zorg dat je erbij bent!

Kinderhulp roept iedereen op om op 17 november naar het Beursplein te komen. Laat zien dat je elk kind in Nederland een stukje Sinterklaasgeluk gunt! De presentatie van de ludieke recordpoging om 15.00 uur is in handen van Kinderhulp-ambassadrice Myrna Goossen. Dirk Scheele trakteert omstreeks 15.20 uur de jongste toeschouwers op een optreden met liedjes van zijn Sinterklaas-CD 'Pepernotenpret'. Voor de kids worden allerlei spelletjes georganiseerd rondom de schoen. Naast hun energie, kunnen zij ook hun creativiteit kwijt op een kleurplaat, waarmee leuke prijzen te winnen zijn. Converse is op 17 november vanaf 12.00 uur met een creatief team aanwezig is om samen met de kids gratis Converse sneakers te pimpen. Omstreeks 15.30 uur is het duo Rev'n Ros (bekend van X Factor) ook van de partij om ettelijke schoenen onder handen te nemen.

Pimpen en meezingen met Rev'n Ros

Wie er op 17 november niet bij kan zijn, heeft nog van 22 november t/m 4 december de kans om de schoen live te bewonderen. Dan staat hij namelijk nog een keer twee weken lang op het Beursplein in Amsterdam. In het weekend van 27 en 28 november luidt het motto: "Kom pimpen met Converse". Twee dagen kun je je tussen 11.00 en 17.00 uur uitleven in de Conversecontainer. Op zaterdag 27 november komen Rev 'n Ros samen met popster Tessa opnieuw naar Amsterdam om van 13.00 tot 14.00 uur tassen en schoenen te pimpen. Om 14.00 uur treden zij live op met hun nieuwe single 'Nummer 1'. De opbrengst van dit nummer komt ten goede aan Kinderhulp.

Guinness World Records Day 2010

De recordpoging van Kinderhulp vindt plaats in het kader van de 6e internationale Guinness World Records Day op 18 november 2010. Dit is de jaarlijkse dag waarop nieuwe en verbeterde records uit de hele wereld in het zonnetje worden gezet. De eerste Guinness World Records Day werd 6 jaar geleden georganiseerd ter ere van het feit dat er honderd miljoen exemplaren van het Guinness Book of Records over de toonbank waren gegaan, waarmee dit het bestverkochte boek aller tijden werd. Sindsdien is Guinness World Records Day een jaarlijkse traditie geworden. Vorig jaar waren er meer dan 250.000 deelnemers in 23 landen over de hele wereld, die op één dag 43 records verbraken.





http://www.degrootsteschoen.nl