Haagse Hogeschool


Studenten De Haagse Hogeschool strijden om titel âStarter van het jaarâ

Rens Boerendonk en Jos Verheggen, beiden (voormalig) studenten Human Technology aan De Haagse Hogeschool, strijden samen met hun partner Willem Drenth met hun Cubin op 17 november om de Baby Tycoon Award. De jongens, die eerder al de Rabo Studenten Innovatieprijs wonnen met hun innovatieve product, ontwikkelden de Cubin tijdens de minor Innoveren & Ondernemen van het lectoraat Ondernemen en Innoveren.

Over de Cubin

Rens en Jos, destijds beiden nog studenten Human Technology, zijn gestart met het idee om het kauwgomprobleem in de horeca aan te pakken. Dit wilden ze breder trekken naar een algemeen product, en zo zijn ze uitgekomen op De Cubin, een vouwbaar wegwerpafvalbakje voor in de horeca.

Het ondernemersplan van Cubin, het kartonnen wegwerpbakje voor de horeca, werd tijdens de halve finale als beste beoordeeld. â Cubin is een nieuw innoverend product met kansen" "Een ieder die dit product ziet is enthousiast" waren de woorden van de plaatsvervangend jury voorzitter Ton Glissenaar van de KvK Den Haag.

Over de Baby Tycoon Award

De organisatie van de Baby Tycoon Award is volledig in handen de stichting Baby Tycoon Award. Deze stichting is geïnitieerd door tal van sponsoren die starters belangrijk vinden. Het primaire doel van de stichting is om starters bewust te maken van een gedegen voorbereiding en een goed platform aan te bieden zich te presenteren om daarmee extra bekendheid te geven.

Op 17 november is de jaarlijkse finale van de Baby Tycoon Award weer op een bijzondere locatie: Het Hilton Hotel in Den Haag. De winnaar mag zich dan terecht "Starter van het Jaar" noemen.

Over het lectoraat

Het lectoraat Ondernemen en Innoveren van De Haagse Hogeschool wordt door de gemeente Den Haag ondersteund bij het opzetten van projecten. Onder de naam âInnovatie en Ondernemers Collegeâ werkt het lectoraat aan het samenspel tussen onderzoek en innovatie, onderwijs en de omgeving, door het vertalen van onderzoeksresultaten in onderwijsprojecten en in diensten en producten. Rabobank Den Haag en omgeving is één van de business partners van het lectoraat en stimuleert op diverse manieren ondernemerschap en innovatie in de Haagse regio.