Gemeente Papendrecht

12 november 2010

17 november: informatieavond omgevingsvergunning voor bedrijven Op 1 oktober 2010 is de omgevingsvergunning in de plaats gekomen van een 25-tal bestaande vergunningen, zoals de bouw- en milieuvergunning. Ook zijn de mogelijkheden om vergunningvrij te bouwen verruimd. Invoering van de omgevingsvergunning betekent ook dat een aantal praktische zaken gaat veranderen, zoals de mogelijkheid van het digitaal aanvragen, andere procedures en dergelijke.

Om de overgang naar de omgevingsvergunning zo gemakkelijk mogelijk te maken, organiseert gemeente Papendrecht op woensdag 17 november een informatieavond voor ondernemers in Golden Tulip Papendrecht. De bijeenkomst begint om 19.00 uur.
Tijdens deze avond wordt een presentatie gegeven over vergunningvrij bouwen en een korte demonstratie van het Omgevingsloket Online. Daarnaast komt aan de orde wat ondernemers kunnen doen om zich voor te bereiden op de omgevingsvergunning.
De avond richt zich speciaal op bedrijven. Ondernemers dienen zich vooraf aan te melden door te bellen naar 14 078 of door het sturen van een e-mail aan communicatie@papendrecht.nl.

Zaterdag 20 november: Wereldfeest
Zaterdagavond 20 november is het Wereldfeest in Papendrecht. Het feest wordt voorafgegaan door een bonte lampionoptocht onder muzikale begeleiding van De Slobbers. Deze vertrekt om 18.00 uur vanaf de Markt naar jeugdcentrum Interval aan de Lange Tiendweg 8a. Daar start het Wereldfeest om 19.00 uur. Het is gratis toegankelijk.

50 gratis lampionnen
Voor de eerste 50 deelnemers aan de lampionoptocht ligt vanaf 15 november een gratis lampion klaar bij de receptie van het gemeentehuis. Kom er snel één halen of maak zelf een mooie!

Wereldfeest
Om 19.00 uur opent Interval haar wereldpodium. Geniet van het avondvullende muziekprogramma met Chanranga La Moneda de Holanda (Antilliaans orkes t), Hermanoscok (Flamenco), Heartbeat (Amerikaanse soul en gospel) en Imetlaa (Marokkaans-Berbers). Papendrechters uit tien verschillende culturen nemen u mee op een culinaire wereldreis door Interval. Smul van alle zoete en hartige gerechten en geniet van de landelijke gewoonten. Vergeet vooral niet de internationale modeshow: de prachtige creaties zijn een lust voor het oog.