KRO

KRO Pubrerruil Z@pp: Wildebras Trevor ruilt met slimmerik Kyrian

Uitzenddatum: 17/11/2010

Spring in `t veld Trevor uit Zwijndrecht ruilt met de serieuze Kyrian, die in het Zeeuwse Middelburg woont. Trevor zet thuis graag samen met zijn twee jongere zusjes het huis volledig op z'n kop, terwijl Kyrian alleen zijn moeder om zich heen heeft.
In KRO Puberruil Z@pp ruilen kids van 11 en 12 jaar voor een paar dagen van leven. Ze stappen in de wereld van een leeftijdsgenootje, komen terecht in een nieuw gezin en nemen de hobby's en vriendjes van de ander over. Puberruil Z@PP wordt gepresenteerd door Ajouad El Miloudi.

De elfjarige Trevor heeft veel vrienden die regelmatig bij hem thuis komen `chillen' in de door zijn ouders zelf verbouwde veranda met jacuzzi en sauna. Trevor is een ondeugende en energieke jongen die van stoere activiteiten houdt. Het liefst haalt hij de hele dag kattekwaad uit. Maar een grote mond heeft Trevor niet; eerlijkheid is bij hen thuis heilig. Zijn energie kan Trevor goed kwijt tijdens een potje voetballen of taekwondo-les. Met zijn zusjes vliegert hij graag. Trevor houdt van uitdagingen en neemt geen blad voor zijn mond.

Kyrian van twaalf komt uit een totaal ander gezinssituatie. Hij woont samen met zijn moeder aan de rand van het centrum in Middelburg. Zijn vader is Grieks en woont niet bij Kyrian en zijn moeder thuis. Hij woont nog op het Griekse eiland Kreta, waar Kyrian ook is geboren en tot zijn vierde heeft gewoond. Tijdens de zomervakanties bezoekt Kyrian zijn vader. In tegenstelling tot Trevor heeft Kyrian weinig vrienden, maar vooral vriendinnen. Maar dat vindt Kyrian helemaal niet erg. Hij vindt het juist leuk om als enige jongen met zijn vriendinnen op pad te gaan. Kyrian doet graag dingen waarbij hij goed moet nadenken, zoals schaken en sterren kijken. Archeologie is ook iets wat hem fascineert. Hij graaft graag botten op en vindt de verhalen die daaruit voorkomen erg boeiend.

Hoe zal het denker Kyrian vergaan tussen de wilde vriendjes van Trevor? En hoe zullen de vriendjes van Trevor reageren op Kyrian's weetjes over de sterrenhemel? Zal de stoere Trevor het opgraven van botten net zo boeiend vinden als Kyrian zelf?

KRO Puberruil Z@pp aflevering 11, woensdag 17 november om 16.50 uur op Z@pp/Ned.3