Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.25 uur

Utrecht, 17-11-2010

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Alexander Numankade vond dinsdagmiddag 16 november een aanrijding plaats waarbij een vrouw gewond raakte.

Een 79-jarige vrouw uit Utrecht reed omstreeks 14.45 uur op haar fiets over de Alexander Numankade. Op het moment dat de vrouw werd ingehaald door een stadsbus, kwam zij ten val. Omstanders zagen de vrouw liggen en gaven haar eerste hulp. Uiteindelijk werd de Utrechtse voor onderzoek met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. De politie onderzoekt wat de oorzaak van het ongeval geweest is.

Straatroof

UTRECHT Dinsdagmiddag 16 november vond in de omgeving van het station Lunetten een beroving plaats. Hiervan werd een man het slachtoffer.

Een 18-jarige man uit Naarden liep omstreek 17.30 uur vanaf zijn school naar de trein bij het station Lunetten. De man werd aangesproken door een negroïde man, die vroeg of hij geld kon wisselen. Toen de 18-jarige man aangaf dit niet te kunnen, werd de man agressief en bedreigde hij het slachtoffer. Daarna liep hij weg. Het slachtoffer liep in eerste instantie terug naar de school om melding van het voorval te maken.

Hierna ging hij terug naar het station om de trein naar Bussum te pakken. Toen hij in het tunneltje bij het station liep, stond ineens weer de negroïde man voor zijn neus. Dit keer werd hij vastgepakt en gaf de verdachte aan een mes te hebben. Uiteindelijk moest het slachtoffer onder bedreiging zijn portemonnee afgeven.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze straatroof. Het signalement van de verdachte luidt; man, negroïde uiterlijk en rond de
1.80 mtr. lang. Hij droeg een blauw jack en een blauwe muts. Opvallend was de gouden voortand in zijn bovengebit. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, telefoonnummer 0900 8844.

Aanrijding letsel

VLEUTEN Op de Schoolstraat vond dinsdagmorgen een aanrijding tussen een auto en een fietser plaats. Hierbij raakte de fietser gewond.

Een 17-jarige jongen uit Maarssen reed rond 09.40 uur met zijn fiets over de Schoolstraat vanuit de richting Maarssen in de richting van Vleuten. De jongen moest op het fietspad uitwijken voor een borstelwagen van de gemeente. Hierdoor kwam hij een klein stukje op de weg terecht. Hier reed een 52-jarige automobilist uit Breukelen. De man zag geen kans meer de jongen te ontwijken en tikte de fiets aan.

De jongen kwam ten val en werd voor onderzoek met onbekend letsel meegenomen naar het ziekenhuis.

Man aangehouden

UTRECHT In de nacht van dinsdag 16 op woensdag 17 november heeft de politie een man aangehouden, omdat hij in een boot lag te slapen, die niet van hem was.

Getuigen belden omstreeks 02.20 uur naar de politie, omdat men had gezien, dat twee personen in een boot aan de Wittevrouwensingel lagen te slapen. De boot was niet van deze personen. Ter plaatse troffen agenten een 47-jarige man uit Utrecht aan. De man gaf aan dat hij toestemming van de eigenaar had om in zijn boot te mogen slapen. Van toestemming was geen sprake.

De politie heeft de man aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Hier bleek, dat de man ook onder invloed van alcohol was. Bovendien wordt de man overgedragen aan de Vreemdelingen politie, omdat zijn verblijfstatus in Nederland onduidelijk is.