Gemeente Alphen aan den Rijn


Oranje Nassausingel nu klaar voor toekomst

.jpg?hid=img;w=200] Langs de Oranje Nassausingel worden tussen de Thorbeckestraat en de bocht naar de President Kennedylaan deze week 139 bomen geplant. De keuze voor bloeiende lindes is een bijvriendelijke. Wethouder Hans Groen in t Wout heeft vandaag door het planten van de eerste boom, de totale reconstructie van de Oranje Nassausingel afgerond. Het gebied is nu weer toekomstbestendig.

De oude bomen moesten eerder wijken voor een reconstructie van de omgeving. Dat was nodig om de toekomstige bouwwerkzaamheden aan Lage Zijde en Nieuwe Sloot en de herinrichting van het gebied mogelijk te maken. Wethouder Hans Groen in t Wout: De singel is tegelijkertijd duurzaam veilig ingericht en de doorstroming van het verkeer is verbeterd. Omdat de Oranje Nassausingel onderdeel uitmaakt van de ecologische hoofdstructuur, planten we 139 lindes terug. Daarnaast worden de oevers van de sloten tussen de Oranje Nassausingel en de sportvelden natuurvriendelijk ingericht.

139 lindes geplant
De 139 lindes bloeien in het voorjaar en trekken bijen aan. De bomen hebben ongeveer 15 jaar nodig gehad om zon 5 meter hoog te worden. Hierbij worden aan beide zijden van de singel nog een diversiteit aan andere bomen en struiken geplant, om de singel weer aan te laten sluiten op de groene omgeving.

Afwatering en verkeersveiligheid verbeterd
Maar de Oranje Nassausingel is niet alleen onderdeel van de ecologische hoofdstructuur; het maakt ook deel uit van de infrastructurele hoofdstructuur. De nieuwe T-splitsing Oranje Nassausingel / Pres. Kennedylaan / Willem de Zwijgerlaan was begin november opgeleverd. De aansluiting van de Willem de Zwijgerlaan is ondergeschikt gemaakt aan de doorgaande route President Kennedylaan Oranje Nassausingel. Ter hoogte van de nieuwe sportschool aan de President Kennedylaan komt nog een nieuwe fiets- en voetgangersbrug over de sloot langs de Oranje Nassausingel. Deze brug zal aansluiten op het nieuwe fietspad langs de sportvelden en de Oranje Nassausingel ter hoogte van de Thorbeckestraat. Dit wordt de nieuwe langzaamverkeer-route van en naar het centrum. Ook is het nieuwe BergBezinkBassin aan de Wielewaalstraat klaar en een deel van het riool onder de Willem de Zwijgerlaan vervangen.

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 14 0172

Fax: (0172) 46 55 64

gemeente@alphenaandenrijn.nl

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn