Gemeente Vlaardingen


College op de bres voor historische binnenstad

17-11-2010 |
Stichting Stadsherstel versterkt historische uitstraling binnenstad en stimuleert economie

Het college van B&W gaat een Stichting Stadsherstel oprichten. Het doel van deze stichting is beeldbepalende en cultuurhistorisch waardevolle panden in de historische binnenstad te behouden. Hiermee wil de gemeente en de economie te stimuleren door leegstand van winkelpanden te voorkomen en variatie in het winkelaanbod te stimuleren. visbank in vlaardingen

De gemeente Vlaardingen, Rabobank Schiedam-Vlaardingen en de woningcorporaties Waterweg Wonen en Samenwerking Vlaardingen zijn de initiatiefnemers van het oprichten van de Stichting Stadsherstel. Het Fonds Schiedam Vlaardingen stelt 3,85 miljoen euro beschikbaar en zal actief betrokken zijn bij de uit te voeren projecten. Ook de vier initiatiefnemers dragen bij, enerzijds in geld en anderzijds door expertise en faciliteiten ter beschikking te stellen.

Wethouder Hans Versluijs licht toe: "Met de Stichting Stadsherstel willen wij bijdragen aan een vitale binnenstand. De aanpak bestaat onder meer uit het versterken van het historische karakter van panden, door panden aan te kopen, op te knappen en daarna te verkopen. Ook ondersteunt de stichting bestaande ondernemers en pandeigenaren bij renovatie en trekt de stichting nieuwe ondernemers en investeringen aan. Het is de bedoeling om negatieve ontwikkelingen te keren, zoals leegstand, eenzijdig winkelaanbod, versnipperd eigendom en een kwalitatief mindere uitstraling in de historische binnenstad."

Het college van B&W legt het voornemen tot het oprichten van de Stichting Stadsherstel voor aan de gemeenteraad. De gemeenteraad krijgt de gelegenheid om wensen en bedenkingen te uiten over het voorgenomen besluit.

Contactinformatie

Postbus 1002
3130 EB Vlaardingen
Mail: info@vlaardingen.nl
Tel. (010) 248 4000