Gemeente Vlaardingen


Meer duidelijkheid over A4

17-11-2010 |
Ruim 75 Vlaardingers en een enkele Schiedammer kwamen afgelopen 9 november naar de informatiebijeenkomst over de nieuw aan te leggen snelweg (A4) tussen Delft en Schiedam. Wethouder Cees Oosterom, gebiedsmanager Jan van Dorp en projectleider Paul Joormann lichtten toe wat de aanleg van deze snelweg betekent voor omwonenden. wethouder cees oosterom op de informatieavond

Afspraken en voorwaarden
Begin september besloot toenmalig minister Eurlings van Verkeer de A4 tussen Delft en Schiedam door te trekken. Vlaardingen en andere betrokken gemeenten en partijen hebben een aantal voorwaarden bedongen. Zo maakte Vlaardingen afspraken over de routes van het bouwverkeer, wegafzettingen en omleidingen, de werktijden, informatieverstrekking aan omwonenden en een tijdelijke busroute ter vervanging van de tram.

Zorgen
De meeste vragen van de aanwezigen tijdens de bijeenkomst gingen over verkeersintensiteit en mogelijke geluidshinder. Omwonenden maken zich zorgen over de geluid- en luchtkwaliteit en de bereikbaarheid en doorstroming bij calamiteiten. Wethouder Oosterom kon melden dat Vlaardingen zich sterk heeft gemaakt voor 'stil' asfalt, geluidschermen langs de A20 bij Holy en Vlaardinger Ambacht en maatregelen als de luchtkwaliteit de norm overschrijdt. Daarnaast komt er een hooggelegen tramviaduct waardoor fietsers veiliger kunnen oversteken en zijn afspraken gemaakt over maatregelen als de verkeerstoename bij Zwanensingel en Vijfsluizen voor structurele problemen zorgt.

Vervolgafspraken
Tijdens de informatieavond is afgesproken dat er een vervolggesprek komt met vertegenwoordigers van bewonersverenigingen. Wethouder Oosterom heeft toegezegd dat bewoners betrokken en geraadpleegd worden bij het opstellen van het uitvoeringsconvenant. Ook wordt er meer afstemming en samenwerking gezocht in de communicatie met Schiedam. De gemeente heeft toegezegd op meerdere plaatsen tellingen te laten houden om een beter beeld te krijgen van de verwachte verkeerstoename op de Van Hogendorplaan en de Zwanensingel. Verder belooft de gemeente de toekomstige verkeerssituatie op en rondom knooppunt Vijfsluizen hoog op de agenda te zetten bij besprekingen met Schiedam en Rijkswaterstaat.

Geluidschermen
Wethouder Oosterom kon de toehoorders verder geruststellen over eventuele geluidsoverlast bij Vlaardinger Ambacht: er komen hoogstwaarschijnlijk tóch geluidschermen langs de A20 aan de zijde van Vlaardinger Ambacht. Nog deze maand verwacht Oosterom hierover een toezegging van Rijkswaterstaat.

Zie ook

Projecten


* Inpassing A4

Contactinformatie

Postbus 1002
3130 EB Vlaardingen
Mail: info@vlaardingen.nl
Tel. (010) 248 4000