Gemeente Eindhoven

Ad Engbers ontvangt ereteken van Eindhoven

Tijdens de raadsvergadering van 16 november 2010 heeft de gemeenteraad wederom het ereteken uitgereikt aan een persoon met een bijzondere inzet voor de Eindhovense samenleving. Uit handen van burgemeester Rob van Gijzel ontving de heer Engbers (1924) het ereteken van de stad Eindhoven.

Over Ad Engbers

De heer Engbers zet zich al zijn hele leven in voor sociaal zwakkeren of mensen in financiële nood. De Vincentiusvereniging, de Zonnebloem, Samenwerkingsverband Minima Eindhoven, Steunpunt Materiële Hulpvragen en het Noodfonds zijn enkele organen waarin de heer Engbers erg actief was, of zelfs nu nog actief is.

Ook voor mensen met een geestelijke en/of lichamelijke beperking maakte hij zich hard via zijn werk bij de Gemeentelijke Sociale Dienst en voor de Stichting Plaatselijke R.K. Nazorg B.L.O. Tevens trad hij op als voogd of curator voor vele personen. Door dat werk was de heer Engbers vanaf 1956 medeoprichter en jarenlang bestuurslid van de Stichting Sociaal Pedagogische Dienst Eindhoven. Nu bekend als de stichting MEE.

Onderscheidingen

Voor het werk bij Scouting Eindhoven, toen nog de verkennerij ontving de heer Engbers de Gouden Jacobsstaf. In 1985 ontving hij zelfs een Koninklijke onderscheiding. Aan dat lijstje kan hij na vandaag ook het ereteken van Eindhoven toevoegen.

Uitzonderlijke verdiensten

Het ereteken van de stad Eindhoven is de hoogste onderscheiding die Eindhoven kent. De onderscheiding wordt door de gemeenteraad toegekend als dank voor uitzonderlijke verdiensten voor de Eindhovense gemeenschap. Vorig jaar ontving Theo van de Laar het ereteken. In 2008 waren dat Pieter van den Hoogenband, Lidewij Edelkoort en Willem Sterenberg.