Deelgemeente Charlois Rotterdam

Tweemaal in de prijzen!

Maar liefst twee Charloise onderwijsinstellingen zijn dinsdag 16 november in de prijzen gevallen! RDM Campus op Heijplaat heeft de Job Dura Prijs 2010 gewonnen; brede school De Wereld op Zuid in Zuidwijk kreeg de aanmoedigingsprijs.

RDM Campus (foto: Marijke Volkers) Op het terrein van de voormalige scheepswerf van de RDM wordt nu lesgegeven. De jury prijst niet alleen het creatief hergebruik van industrieel erfgoed, maar ook de vernieuwende visie op onderwijs, waarbij mbo en hbo zijn gebundeld en gekoppeld aan bedrijven zodat leerlingen praktijkervaring op kunnen doen.
De RDM Campus krijgt een geldbedrag van 25.000,- en een kunstobject van Bruno Ninaber van Eyben.

Brede school de Wereld op Zuid. foto Cor Vos Wereld op Zuid

De Wereld op Zuid wint de aanmoedigingsprijs van 7.500 vanwege vanwege de grote maatschappelijke betekenis voor Zuidwijk en het bijzondere ontwerp.

De Job Dura Prijs werd op 16 november uitgereikt in het Scheepvaart- en Transportcollege

Zuiderpark
De Job Dura Prijs wordt eens per twee jaar wordt uitgereikt aan een opdrachtgever, initiatiefnemer of architect van een bijzonder bouwproject in de regio Rotterdam. In 2004 kreeg het Zuiderpark deze prijs, om de manier waarop het nieuwe watersysteem in het het park bijdraagt aan de kwaliteitsverbetering van het park. Thema was toen "Water als geld".
Elke twee jaar staat een ander thema centraal. Dit jaar is dat Morgen Wijzer. Hiermee wordt aandacht gevraagd voor het belang van het investeren in een duurzame toekomstige samenleving door onderwijs en educatie.

Foto RDM Campus: Marijke Volkers

Foto De Wereld op Zuid: Cor Vos