Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Regionale partijen tekenen afvalwaterakkoord

ondertekenaars waterakkoord in de rioolbuis

Het waterakkoord leidt in de regio tot schoner water in sloten en rivieren.

Op maandag 8 november hebben afgevaardigden van Waterschap Vallei & Eem, de gemeenten Utrechtse Heuvelrug en Rhenen, Rijkswaterstaat Oost Nederland en Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden een afvalwaterakkoord getekend.

De afgevaardigden van de vijf partijen zetten hun handtekening met een spuitbus aan de binnenkant van een rioolbuis. In het afvalwaterakkoord spreken de partijen af hoe er in het gebied voor gezorgd wordt dat er in de toekomst minder wateroverlast is en er minder overstorten van rioolwater plaatsvinden.

Het waterakkoord leidt in de regio tot schoner water in sloten en rivieren. Bij heftige buien kan soms het riool al het water niet aan. Om te voorkomen dat het water dan op straat komt te staan, gaat een overstort open die het overtollige water op het oppervlaktewater loost.

Fotobijschrift:
De ondertekening is een feit. Robbert Waltmann, Evelien Blom (Waterschap Vallei & Eem), Margot Wolfs (Rijkswaterstaat Oost Nederland), Piet van Leeuwen (wethouder gemeente Rhenen) en Jan Reerink (Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden).

Foto: Willem Mes.