Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 09.45 uur

Utrecht, 17-11-2010

Gestolen jassen terug

DE BILT Na een melding, dat minimaal 7 jassen waren gestolen, gingen politiemensen op onderzoek uit. De melding werd dinsdag 16 november omstreeks 22.30 uur gedaan.

De jassen waren gestolen van een kapstok in de gang van een pand aan de Jasmijnstraat. De melder had op de Leliestraat twee jassen teruggevonden en de andere vijf werden verspreid aangetroffen in enkele klikos. Uiteindelijk waren alle jassen weer terug en bleek dat er uit een jas een autosleutel werd vermist.

De politie heeft de zaak in onderzoek en roept getuigen op zich te melden via het telefoonnummer 0900-8844.

Vrouw aangehouden

ZEIST Op dinsdag 16 november omstreeks 19.15 uur werd gemeld, dat er brand was uitgebroken in een woning aan de Ridderschapslaan. De brandweer en politie gingen ter plaatse.

Uit onderzoek bleek dat er niemand in de woning aanwezig was. Nadat de brand was geblust, bleek deze alleen te hebben gewoed in de hal achter de voordeur. Na ingesteld buurtonderzoek werd een 39-jarige vrouw uit Zeist op verdenking van brandstichting aangehouden. Wegens haar geestelijke gesteldheid werd de vrouw onderzocht door een arts van de Crisisdienst, waarna de vrouw is opgenomen in een instelling voor de geestelijke gezondheidszorg.

Rechercheurs van de Forensische Opsporing stellen een nader onderzoek in.