Politie Groningen

Woensdag 17 november 2010

Provincie Groningen , 17-11-2010

Fietser gewond na aanrijding

GRONINGEN Een 17-jarige fietser uit Groningen is dinsdagmorgen gewond geraakt in de Eikenlaan in zijn woonplaats. De Groninger fietste op een fietspad toen een 44-jarige automobilist uit Groningen afsloeg. Deze automobilist zag niet dat de fietser over het pad reed dat hij moest kruisen om naar een parkeerterrein te gaan. Door de aanrijding viel de tiener op de grond. Hij is met letsel aan zijn pols en been naar het ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Winkeldieven aangehouden

HAREN De politie heeft dinsdagmiddag twee winkeldieven aangehouden die hun slag wilden slaan in een kledingzaak aan de Rijksstraatweg in Haren. Een agent in burger had gezien dat een 34 jarige man en een
25-jarige vrouw uit Ter Apel een tas met jeans en schoenen uit de winkel hadden meegenomen zonder te betalen. Samen met gealarmeerde collegas kon het duo worden ingerekend. Zij bleken in het bezit te zijn van zogenaamde geprepareerde tassen, die geschikt zijn voor het plegen van winkeldiefstallen. Beide verdachten zijn ingesloten. De gestolen kleding en schoenen is in beslaggenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Duo vernielt ruit

GRONINGEN De politie heeft dinsdagavond twee mannen ( 20 en 23 jaar) uit Eelde aangehouden voor openlijke geweldpleging. Een politieagent zag hoe de 23-jarige Eeldenaar een ruit van een portiek aan de Paterswoldseweg insloeg. Toen de politieman het duo hierover aansprak renden beiden hard weg. De twee verdachten konden op het Overwinningsplein in de boeien worden geslagen. Ze moesten mee naar het politiebureau en zijn ingesloten. De politie stelt een onderzoek in.

Aanhouding huiselijk geweld

DELFZIJL De politie heeft dinsdagavond in de gemeente Delfzijl een
30-jarige man aangehouden. De man had in de woning ruzie met zijn
35-jarige vrouw. De vrouw was daarbij meerdere malen stevig vastgepakt en weggeduwd. Ze had hierbij lichte verwondingen opgelopen. De man is aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek. Het huiselijk geweld traject is opgestart.

Stadjer van fiets getrapt

GRONINGEN Een 48-jarige man uit Groningen is dinsdagmiddag, omstreeks
17:50 uur bij een mishandeling gewond geraakt. De man fietste op het fietspad van de Pleiadenlaan. Op de kruising met de Regulusstraat werd hij bijna aangereden door een bestuurder van een personenauto. Omdat de fietser hierdoor bijna viel steunde hij op de kofferbak van een andere auto. De bestuurder van deze auto stapte uit en schopte de Stadjer met een karatetrap van zijn fiets. Toen het slachtoffer op de grond lag trapte de bestuurder hem nog een keer in het gezicht. Omdat omstanders zich met het incident bemoeiden ging de autobestuurder er vandoor in de richting van de Friessestraatweg. Het zou volgens getuigen gaan om een personenauto, vermoedelijk van het merk Audi. De politie beschikt over een goed signalement van de geweldpleger. Ook is het kenteken van de Audi bij de politie bekend. De politie onderzoekt het geweldsincident. De politie wil graag spreken met de automobilist of met personen die getuige zijn geweest. Zij kunnen zich melden bij de Regiopolitie Groningen, via het landelijk telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Automobilist onder invloed van alcohol

HOOGEZAND De politie heeft dinsdagnacht in de Gorechtlaan in Hoogezand een 40-jarige automobilist uit die plaats aangehouden. Uit een alcoholtest bleek dat de bestuurder te diep in het glaasje had gekeken. Op het politiebureau werd geconstateerd dat de man ruim 1,3 promille alcohol in zijn bloed had. Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde dinsdag op diverse plaatsen op snelheid.

Ulrum, N361: aantal geregistreerde voertuigen: 481, aantal overtredingen: 28, hoogst gemeten snelheid: 132 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Eemsmond, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 260, aantal overtredingen: 62, hoogst gemeten snelheid: 119 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Usquert, N363: aantal geregistreerde voertuigen: 721, aantal overtredingen: 16, hoogst gemeten snelheid: 107 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Meeden, Hereweg: aantal geregistreerde voertuigen: 411, aantal overtredingen: 17, hoogst gemeten snelheid: 69 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Baflo, Eenrumerweg: aantal geregistreerde voertuigen: 53, aantal overtredingen: 0.

Verlichtingscontrole:

De politie heeft dinsdag op diverse plaatsen in de provincie fietscontroles gehouden. In de omgeving van de Zonnelaan in Groningen werden een grote hoeveelheid fietsers gecontroleerd. Er zijn 26 bekeuringen uitgeschreven. In Hoogezand werden ongeveer 30 fietsers gecontroleerd. Vijf van hen had geen verlichting. Een boete voor het niet voeren van fietsverlichting kost 35 euro, terwijl fietsverlichting in de winkel voor enkele euros te koop wordt aangeboden. Meer informatie opwww.valopmetjefiets.nl.

Controle verkeerslicht zebrapad

SAUWERD De politie heeft dinsdagmorgen een controle uitgevoerd op de Provincialeweg in Sauwerd. Hierbij werd gekeken of bestuurders van motorvoertuigen door het rode verkeerslicht rijden, dat is geplaatst nabij een zebrapad. Een bestuurder reed door het rode licht. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.