Gemeente Twenterand


College stemt in met activiteitencentrum Vroomshoop

Mijande Wonen opdrachtgever voor bouw en exploitatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Twenterand heeft afgelopen vrijdag 12 november ingestemd met het voorlopig ontwerp van het activiteitencentrum Vroomshoop. Ook is ingestemd met het opdrachtgeverschap voor de bouw en exploitatie van het activiteitencentrum door Mijande Wonen. Projectwethouder Binnenmars is blij dat de stap is gezet naar de realisatie van het activiteitencentrum: "Vooral voor de inwoners van Vroomshoop is dit heel goed nieuws."

Het ontwerp waarmee het college heeft ingestemd bestaat uit de tekeningen van architectenbureau Kristinsson en de daarop gebaseerde raming van de stichtingskosten. Het ontwerp van het activiteitencentrum is in nauw overleg met de toekomstige gebruikers tot stand gekomen. Architectenbureau Kristinsson is er goed in geslaagd om de wensen van de gebruikers in het ontwerp te verwerken.

Mijande opdrachtgever
Mijande Bouwen wordt opdrachtgever van de bouw en de exploitatie van het activiteitencentrum. De gemeente komt Mijande tegemoet door een éénmalige bijdrage te geven van EUR 535.000,- en van EUR 1.385.000,-. De gemeente zou het eerste bedrag zelf onder andere aan subsidies hebben ontvangen. Het tweede bedrag kan betaald worden, omdat de gemeente zelf "de Stobbe" en de gymzaal Oranjeplein niet meer behoeft te exploiteren. Ook wordt er door de gemeente Twenterand een garantie verstrekt voor het aangaan van een geldlening voor de nieuwbouw van het activiteitencentrum.

Nadere afspraken
Het college van de gemeente Twenterand heeft met Mijande wonen afspraken gemaakt over de verdere samenwerking. Eén van de afspraken is dat de gemeente in de toekomst niet financieel risicodragend in het activiteitencentrum participeert. Ook stelt het college dat Mijande Wonen bij de verhuur van de sporthal aan sportverenigingen de tarievenverordening van de gemeente Twenterand hanteert. Mijande wonen hanteert bij de verhuur van de sporthal de regels zoals die voor de gemeentelijke sporthallen van toepassing zijn.

Omwonenden
Maandagavond 8 november was in gebouw `Irene' in Vroomshoop een informatieavond, waar omwonenden door de gemeente zijn geïnformeerd over de plannen. Uit de bijeenkomst bleek duidelijk dat de omwonenden betrokken willen worden bij de inrichting van het gebied. Wethouder Binnenmars is blij met dat aanbod: "Mensen die daar wonen kunnen als geen ander aangeven waar de knelpunten zitten en waar de mogelijkheden. Die kennis moet je gebruiken." Het heeft als resultaat dat het verkeersontsluitingsplan voor het zuidelijk gebied en het inrichtingsplan voor het gebied tussen Linderborgh en het nieuwe activiteitencentrum in overleg met de omwonenden wordt opgesteld.

Inloopbijeenkomsten voorlopig ontwerp activiteitencentrum Tijdens twee dagen kunnen geïnteresseerden zich laten informeren over het voorlopig ontwerp van het activiteitencentrum. Allereerst op dinsdag 23 november van 14.00-16.30 uur. En op donderdag 25 november van 14.00-16.30 uur en 's avonds van 19.00-21.00 uur. Geïnteresseerden kunnen tijdens deze bijeenkomsten gewoon binnenlopen in het MCC.

Raad beslist
Op 30 november staat het activiteitencentrum op de agenda voor de raadsdebatten, waarna het onderwerp wordt geagendeerd voor de raad van 14 december a.s.