Gemeente Amsterdam stadsdeel Zuid


17 november 2010

---

Kunst en Cultuur in Zuid

Creatief, vernieuwend en professioneel

16 november 2010
Creatief, vernieuwend en professioneel. Dit zijn de kernbegrippen die volgens het bestuur van Stadsdeel Zuid van toepassing zijn op het nieuwe kunst- en cultuurbeleid. Het kunst- en cultuurbeleid van Zuid is weerspiegeld in de Uitvoeringsnotitie Kunst en Cultuur Zuid.

Stadsdeel Zuid kent een enorme `kunst- en cultuurdichtheid'. Kunstenaars, (top)kunstinstellingen, kunstopleidingen en creatieve bewoners hebben het stadsdeel gemaakt tot een waar podium voor kunst en cultuur.

Nieuwe initiatieven voor tijdelijke kunst- en cultuuruitingen in de buurt wordt gestimuleerd. Kunst om van te leren. Het spanningsveld tussen professionalisering, creativiteit en vernieuwing is daarbij een uitdaging die niet uit de weg wordt gegaan.

Actieve rol stadsdeel

Stadsdeelwethouder Kunst en Cultuur, Simone Kukenheim: `Stadsdeel Zuid gaat een actieve rol spelen op het gebied van kunst en cultuur. We gaan helpen bij en deelnemen aan de netwerkkracht van de sector. Daarnaast willen we de subsidiesystematiek vereenvoudigen waardoor deze duidelijk moet worden. We vragen bij subsidieverstrekking om verantwoord en professioneel handelen. Een ander belangrijk punt is kunst- en cultuureducatie. En uiteraard blijven we ons volop inzetten voor het behoud van ons cultureel erfgoed en het onderhoud van kunst in de openbare ruimte.'

Download

De Uitvoeringsnotitie Kunst en Cultuur Zuid is op woensdag 20 oktober door de deelraad van Zuid vastgesteld. De uitvoeringsnotitie kunt u hier downloaden: uitvoeringsnotitie Kunst en Cultuur (PDF).

Download

Uitvoeringsnotitie Kunst en Cultuur (PDF)

Zie het origineel