Gemeente Maassluis

In gesprek over Wegenstructuurvisie Maassluis 2010-2025

Om ook in de toekomst de verkeersstromen in Maassluis in goede banen te kunnen leiden, is het rapport `Wegenstructuurvisie Maassluis 2010-2025' opgesteld. Dit rapport vervangt het rapport `Wegenstructuurvisie Maassluis 2020'. De behoefte aan de actualisering van het rapport is in september jl. mondeling aan de gemeenteraad kenbaar gemaakt. Het college van burgemeester en wethouders heeft op 16 november 2010 besloten in te stemmen met het rapport voor 2010-2025 inclusief het voorlopige uitvoeringsplan en adviseert de gemeenteraad ook hiermee in te stemmen. Het college gaat over het rapport nu in gesprek met de gemeenteraad.

In de Wegenstructuurvisie voor de periode van 2010 tot 2025 is in beeld gebracht wat de te verwachten toename van verkeersdeelnemers is, door veranderingen in de bevolkingsamenstelling en -aantallen en ruimtelijke ontwikkelingen in de stad zoals nieuw- en verbouwprojecten van woningen en bedrijven en toename van werkgelegenheid. Ook is in het rapport vermeld wat vervolgens de mogelijke verkeersknelpunten zijn en welke oplossingen daarvoor mogelijk zijn. Duurzaamheid, milieu en robuustheid zijn daarbij belangrijke criteria.

GeĂŻnteresseerden kunnen de openbare bespreking in de gemeenteraad over de Wegenstructuurvisie voor 2010 tot 2025 volgen tijdens de thema-raad op 23 november, de raadscommissie op 30 november en het Debat of Dinsdag van 14 december a.s. De exacte tijdstippen van dit agendapunt worden voorafgaand aan de avonden bekend gemaakt via Maassluise Courant De Schakel en de website www.maassluis.nl.