Gemeente Enschede

Burgemeester Den Oudsten doet groen

Burgemeester Peter den Oudsten heeft vandaag, op woensdag 17 november, een energiescan laten maken van zijn woning. Deze energiescan geeft inzicht in de energiebesparingsmogelijkheden van zijn woning. Energiebesparing is, naast dat het een gunstig effect heeft op de energierekening, hard nodig om de klimaatdoelstellingen te halen. Gemeente Enschede is al langere tijd bezig met het informeren en stimuleren van haar inwoners op het gebied van energiebesparing. Peter den Oudsten geeft nu het goede voorbeeld door zijn energiebesparingsmogelijkheden in kaart te laten brengen. De energiescan wordt uitgevoerd door Enerdeco. Andere Enschedese bestuurders, zoals wethouder Hans van Agteren, volgen binnenkort. Hun inspanningen zijn te volgen via www.doegroendatscheelt.nl

De gemeente Enschede voert een najaarsoffensief om woningeigenaren te wijzen op de voordelen van energiebesparing. Op de website www.doegroendatscheelt.nl is informatie te vinden over energiezuinig wonen. Woningeigenaren zien hier hoe zij direct hun energierekening omlaag kunnen brengen en comfortabeler kunnen wonen en welke hulp zij daarbij kunnen krijgen.

Voor het laten uitvoeren van een energiemaatwerkadvies, waarbij woningeigenaren inzicht krijgen in de kosten en opbrengsten van het nemen van (bouwkundige) maatregelen geldt tot 31 december van dit jaar een subsidie van 200 euro.

Energiemaatwerkadvies
Energieadviseurs beoordelen een woning op energiebesparende mogelijkheden. De adviseur kijkt naar het glas, de aanwezigheid van isolatie, de verwarmingsinstallatie en dergelijke. De bevindingen worden vastgelegd in een rapport. Het rapport bevat een advies over de maatregelen die in de woning mogelijk zijn inclusief de kosten per maatregel. Behalve de kosten krijgt men ook inzicht in de besparing op de energierekening. In de meeste gevallen kan 20-30% worden bespaard op de energierekening. Daarnaast ontvangt men het energielabel van de woning.