Gemeente Haren

Gemeente Haren stimuleert particulier bouwen

17/11/2010

De gemeente Haren geeft jonge gezinnen en starters in Onnen de kans om zelf een huis te ontwerpen en te bouwen. Op de locaties Hooiveld en Elshof is ruimte voor woningbouw. De gemeente Haren en Dorpsbelangen Onnen willen de woningbouw stimuleren door mensen de kans te geven om collectief particulier te bouwen.

Daarvoor wordt gebruik gemaakt van het Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. Dat betekent dat mensen een huis op maat kunnen ontwerpen en bouwen. De kosten zijn lager omdat er geen commerciële ontwikkelaar bij betrokken is. Daarnaast kunnen kosten gedrukt worden omdat materialen gezamenlijk ingekocht worden. De particuliere bouwers krijgen ondersteuning van een organisatie die helpt met de ontwerpen, de bouw en de contracten. Mensen die willen huren in plaats van kopen kunnen ook meedoen.

In dat geval wordt er samengewerkt met een ontwikkelaar of woningcorporatie die dan eigenaar van de woning wordt en de financiële risico's draagt. Belangstellenden kunnen zich melden bij de gemeente Haren via telefoon: 050-5339911 of mail: gemeente@haren.nl