Gemeente Haren

Werkzaamheden aansluiting Meerweg-A28 uitgesteld tot voorjaar 2011

17/11/2010

De werkzaamheden aan de aansluiting van de Meerweg op de A28 in Haren worden uitgesteld tot voorjaar 2011. Dat meldt de provincie. In juli werden bij de Meerweg 'voorbelastingen' aangebracht. Voorbelastingen zijn nodig om te voorkomen dat de ondergrond, waar de wegconstructie op wordt gebouwd, gaat verzakken. Uit onderzoek bleek dat de ondergrond tot nu toe nog niet voldoende is ingeklonken. Daarom is besloten om de voorbelastingen te laten liggen tot na de winterperiode. In het voorjaar van 2011 worden de werkzaamheden weer opgepakt.

De aansluiting van de A28 op de Meerweg (N861) wordt aangepakt. In de avondspits heeft verkeer op de afrit van de A28 moeite de Meerweg op te komen. De weg ligt hier in een scherpe bocht, er moet een fietspad gekruist worden en er is een nabijgelegen uitrit van een aantal bedrijven. Hierdoor komt het verkeer op de afrit stil te staan en ontstaan er gevaarlijke situaties, doordat automobilisten risico's nemen om de Meerweg op te komen. Om deze situatie aan te pakken wordt bij de oprit A28 een rotonde aangelegd. De afrit A28 wordt verlengd en aangesloten op de rotonde, evenals de Meerweg. Hierdoor ontstaat een overzichtelijke situatie, omdat de huidige kruispunten op één punt bij elkaar komen.

Werkzaamheden
De afgelopen maanden hebben al diverse werkzaamheden plaatsgevonden. Bomen en struiken zijn verwijderd en kabels en leidingen zijn verlegd. In juli werden de voorbelastingen voor de wegconstructie aangebracht. In oktober 2010 zijn onderhoudswerkzaamheden aan de Meerwegbrug uitgevoerd. In het voorjaar van 2011 wordt een tijdelijke weg aangelegd, waardoor er ruimte ontstaat om de rotonde uit te kunnen voeren.