Vakcentrum Levensmiddelen

Winnaars Gouden Kaasmes en Beste Foodspecialiteitenwinkel Trofee bekend

17 november 2010
---

De prestigieuze titel Nederlands Beste Kaasspeciaalzaak 2011 en het bijbehorende Gouden Kaasmes en de gelijkwaardige titel voor de zeer gevarieerde winkelbranche van foodspecialiteiten, Nederlands Beste Foodspecialiteitenwinkel 2011, zijn gewonnen door Gert-Jan de Kaasboer in Dordrecht en De Kaasspecialist in Nieuwerkerk aan den IJssel. Dat werd bekendgemaakt tijdens het Grote Kaas- en Delicatessen Branchefeest in Theater De Flint in Amersfoort. Beide winnaars zijn al vaker als allerbeste uit de bus gekomen.

Deelprijzen
In de productcategorieën Boerenkaas, buitenlandse kaas, en noten zijn deelprijzen behaald.
De titel:

- Nederlands Beste Boerenkaasspecialist 2011 ging naar Kaashandel De Brink in Deventer

- Nederlands Beste Buitenlandse kaasspecialist 2011 naar Zuivelland Annelies van den Ende, Den Haag

- Nederlands Beste Notenspecialist 2011 naar De Notenkoning in Den Haag.

Finale
De finales vonden plaats in de maand oktober. Tweemaal twee finalevakjuryteams beoordeelden de finalisten op hun visie op het vak en de branche, de eigen aanpak daarin, het ondernemings- en win-kelmanagement, het personeel en personeelsbeleid en de performance van de winkel.
Daarnaast beoordeelden consumentenjury's - voor elke sector een en bestaande uit mannen, vrouwen en echtparen die zich niet bekend maken in de winkel - het aanbod, de winkel en de behandeling die hun als klant ten deel valt.

Spanning
De wedstrijd brengt voor de ondernemers en hun medewerkers veel spanning mee. De puntjes worden extra op de i gezet. Dat is pittig. Maar er is ook de genoegdoening van het resultaat. Finalist zijn in deze wedstrijd is zonder meer een topprestatie. Die wordt doorgaans met veel applaus en extra omzet gewaardeerd door de klanten. De finaleplaats trekt bovendien nieuwe klanten aan.

Kwaliteitscertificering
Foodspecialiteitenwinkels en kaasspeciaalzaken die kwaliteit hoog in het vaandel hebben, laten zich jaarlijks (streng) controleren op meer dan 120 punten.
In de Kwaliteitscertificering spelen hygiëne en versheid een doorslaggevende rol. Als aan een van de eisen daarvan niet wordt voldaan, is certificering onmogelijk.
Daarnaast worden de winkel, de ondernemer of bedrijfsleider en de medewerkers beoordeeld op za-ken als kwaliteit en niveau van het assortiment, winkeluitstraling en vakkennis en adviesvaardigheid. Het gaat bij de Kwaliteitscertificering om hoogwaardig vakmanschap, iets dat juist in deze tijd van doorslaggevend belang is voor de continuïteit van de onderneming.

Organisatie
De Kwaliteitscertificering en de Nationale Winkelcompetities zijn initiatieven van het Vakcentrum, Kaas & Delicatessen. De uitvoering berust bij de Stichting Kaas- en Delicatessenwinkels Nederland in Woerden.
De lijsten met alle finalisten in volgorde van het eindresultaat vindt u op www.kdwn.nl.