Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Edenaar opgepakt na caféruzie

Publicatiedatum: 17-11-2010 10:32:19

EDE - Na een ruzie in een café aan het Maandereind in Ede heeft de politie in de nacht van dinsdag 16 op woensdag 17 november een 28-jarige Edenaar opgepakt. De man wordt verdacht van mishandeling en bedreiging van een beveiliger in de zaak. De man was op een besloten feest in de zaak en zou zich hebben misdragen waarna hij de zaak uit werd gezet. Eenmaal buiten zou hij iets tegen de ruiten van de zaak hebben gegooid waardoor die dreigden te sneuvelen. Toen de beveiliger de Edenaar op zijn gedrag wilde aanspreken zou deze hem met de dood hebben bedreigd. Daarop ontstond een schermutseling waarbij de Edenaar de portier zou hebben geslagen. Daarop werd de Edenaar door gewaarschuwde agenten aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar is hij voor verder onderzoek ingesloten. De beveiliger deed aangifte.
(128723)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Oosterbeker aangehouden na kopstoot

Publicatiedatum: 17-11-2010 10:31:29

EDE - De politie in Ede heeft dinsdagochtend 16 november in een bedrijf op industrieterrein Frankeneng een 38-jarige man uit Oosterbeek aangehouden wegens mishandeling. De man raakte rond kwart over tien betrokken bij een ruzie met een collega, een 35-jarige Edenaar. Bij de ruzie zou de Oosterbeker een kopstoot hebben uitgedeeld waardoor de Edenaar gewond raakte. De man moest zich in het ziekenhuis laten behandelen. Gewaarschuwde agenten namen de Oosterbeker mee naar het politiebureau. De man is na verhoor vrijgelaten in afwachting van een beslissing van justitie. Een opmerking over het gedrag van de Oosterbeker zou aanleiding zijn geweest tot de mishandeling. (128411)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Fietser en bromfietser botsen: Voorthuizenaar gewond
Publicatiedatum: 17-11-2010 10:30:32

VOORTHUIZEN - Bij een botsing tussen een fietser en een bromfietser op de Molenweg in Voorthuizen is dinsdagmiddag 16 november een fietser en een bromfietser is een 16-jarige jongen uit die plaats gewond geraakt. De jongen wilde rond drie uur een fietsster inhalen. Tijdens die manoeuvre sloeg de fietsster (een 67-jarige plaatsgenote van de bromfietser) plotseling linksaf waardoor beiden elkaar raakten en vielen. De fietsster leek lichtgewond en is verwezen voor controle bij de huisarts. De bromfietser had vermoedelijk een beenbreuk opgelopen en is voor controle naar het ziekenhuis gebracht.
(128576)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Edenaar aangehouden na winkeldiefstal

Publicatiedatum: 17-11-2010 10:26:43

EDE - In een zaak aan het Kuiperplein in Ede heeft de politie dinsdag 16 november een 51-jarige man uit die stad aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Volgens personeel van de zaak zou de Edenaar een zak snoep hebben gestolen. Bij het aanspreken van de Edenaar zou hij het personeel met geweld hebben bedreigd. Gewaarschuwde agenten namen de man mee naar het bureau. De Edenaar ontkende de diefstal. De buit was buiten teruggevonden onder een muts die de Edenaar eerder bij zich zou hebben gehad.
(128622)

Afrekenen
Winkeldieven in Ede betalen, naast een eventuele boete of andere strafmaatregel, een schadevergoeding voor de overlast die zij winkeliers bezorgen. Het Regionaal Platform Criminaliteitsheersing (RPC) Gelderland-Midden is samen met het Hoofd Bedrijfsschap Detailhandel (HBD) sinds 1 oktober 2010 met het project `Afrekenen met Winkeldieven' gestart.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053