Gemeente Echt-Susteren


Burgemeester bezoekt scholen

Donderdag 11 november is de dag van het Respect. De gemeente Echt-Susteren wil deze dag niet ongemerkt voorbij laten gaan. Burgemeester Akkermans bezoekt daarom op vrijdag 19 november vier basisscholen in de gemeente Echt-Susteren om het belang van respect te onderstrepen. De interactie met leerlingen op grond van authentieke verhalen vormt de ruggengraat van de dag, die dit jaar landelijk voor de vijfde maal wordt gehouden.

Â

De organisatie viert dit jaar haar lustrum. Ze is erg positief gestemd naar aanleiding van de vele positieve reacties van leerlingen, die ontroeren en de organisatie sterken in de overtuiging dat de lessen over respect geven en respect ontvangen, intens doorwerken.

Â

Scholen
Burgemeester Akkermans bezoekt Vrijdag 19 november 4 basisscholen in de gemeente Echt-Susteren. De vier basisscholen die bezocht worden zijn:Â

Â

Basisschool

Vrijdag 19 november

Basisschool de Violier

Â

Â

8.30 uur â 9.30 uur

Basisschool Patricius

Â

Â

9.45 uur -10.45 uur

Basisschool Maria Goretti

Â

Â

11.00 uur - 12.00 uur

Basisschool Jan Peters

Â

Â

13.00 uur -14.00 uur

Â

Â

Belangrijk
Het behoeft geen betoog dat de noodzaak om het onderwerp respect te behandelen in alle openheid, in de loop van de afgelopen jaren alleen maar is toegenomen.

Dit jaar is het thema toegespitst op het begrip vrijheid; Respect als voorwaarde voor vrijheid! De botsing tussen aan de ene kant volledige vrijheid van meningsuiting en aan de andere kant het recht om gevrijwaard te worden van krenking van de diepste gevoelens, kan en dient vermeden te worden door het betonen van wederzijds respect. De organisatie hoopt in de komende jaren met iedereen verder te kunnen bouwen aan het gebouw van waardigheid waarin iedereen zich thuis voelt en tot ontplooiing kan komen.

Â

Meer informatie

Voor meer informatie kun je kijken op: www.dagvanrespect.nl