VBO Makelaar werkt samen met Energy Labelling Service (ELS)

17/11/2010 10:53

VBO

Vrijdag 12 november jl. hebben VBO Makelaar, Beroepsopleiding Makelaars BV en Energy Labelling Service (ELS) hun toezegging tot samenwerking feestelijk beklonken. De makelaars van VBO Makelaar kunnen via Beroepsopleiding Makelaars een dagcursus 'Opnemer Energielabel Woningbouw' volgen ter voorbereiding op het Cito-examen. Nadat het examen succesvol is afgerond, kunnen VBO-makelaars in samenwerking met ELS voor opdrachtgevers het energielabel verzorgen. Sinds 1 januari 2008 is een energielabel bij verkoop of verhuur verplicht. Eerder dit jaar nam het Europees Parlement een wet aan die het afgeven van een energielabel dwingender voorschrijft.

Directeur Hans van der Ploeg is blij met de samenwerking. "De VBO-makelaars bieden een brede service als het over wonen gaat. Dat betekent dat zij ook adviseren bij energiebesparing. Een energielabel geeft inzicht in de verbeterpunten op het gebied van energie. Het is dan ook logisch dat onze makelaars daarnaast de opname en afgifte van een energielabel kunnen verzorgen. Het energielabel geeft de koper een volledig inzicht in de energiezuinigheid van de woning. En met energiebesparende maatregelen neemt het comfort en de waarde van de woning alleen maar toe. "

Algemeen directeur Jack Geenen van Energy Labelling Service is zeer verheugd dat op basis van deze samenwerking het dienstenpakket van de VBO-makelaars verder wordt uitgebreid. "Met de afgifte van het energielabel wordt niet alleen de huidige eigenaar maar ook de potentiële koper of huurder optimaal geïnformeerd. De uitgebreide rapportage geeft inzicht in de energetische kwaliteit van de woning, maar ook in een eventuele investering en terugverdientijden."

Beroepsopleiding Makelaars heeft de pilotcursussen inmiddels succesvol afgerond. De eerstvolgende cursus staat gepland voor 10 december aanstaande. Ook niet VBO-makelaars zijn welkom.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.vbo.nl/pers