Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 11.00 uur

Utrecht, 17-11-2010

Verdacht

BREUKELEN/NIEUWEGEIN Agenten hielden aan het begin van de nacht van dinsdag 16 op woensdag 17 november twee jongemannen onder verdachte omstandigheden aan.

Rond 00.05 uur kreeg de politie de melding dat een automobilist op de Rijksweg A2 door twee autos werd ingesloten en dat zij hem tot stoppen probeerden te dwingen. Dat mislukte en de melder gaf aan de politiemeldkamer door dat de verdachten er bij tankstation Ruwiel af waren gegaan. Politie-eenheden gingen ter plaatse en andere politie-eenheden keken in de omgeving naar de twee verdachte autos uit.

Bij het benzinestation spraken agenten met een medewerker, waaruit bleek dat de verdachten daar inderdaad waren geweest, maar inmiddels waren vertrokken. Rond 01.30 uur zag een agent één van de betrokken autos in Nieuwegein rijden. Hij gaf de bestuurder op de Lijsterbesstraat een stopteken. In de auto zaten twee jongemannen van 20 en 22 jaar uit Ridderkerk en Nieuwegein. De agent zag in het bestuurdersportier een busje pepperspray staan. Daarop werden de twee verdachten aangehouden. In de auto troffen agenten meerdere goederen aan die mogelijk van diefstal afkomstig waren. Beide verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht en zij zijn voor nader onderzoek ingesloten. De pepperspray en aangetroffen goederen zijn in beslag genomen. Uit het onderzoek zal moeten blijken waarom zij de automobilist probeerden te laten stoppen.

Veel te veel op

ABCOUDE Een automobilist bleek in de nacht van dinsdag 16 op woensdag 17 november een stevige slok te veel op te hebben.

Rond 01.30 uur controleerden agenten op de Piet van Wijngaeardtlaan een 41-jarige automobilist uit Reinfeld (Dld). De man bleek te veel te hebben gedronken en zij hielden hem aan. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 855 ug/l, bijna vier keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de Duitser is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Autobrand

MIJDRECHT Op dinsdagavond 16 november werd brand in een auto gesticht.

Rond 21.45 uur zagen passanten dat op de Proostdijstraat een geparkeerde auto in brand stond. Eén van de getuigen pakte direct een poederblusser en bluste de brand, terwijl de andere getuige 1-1-2 belde. De brandweer maakte de blusklus af.

De auto liep brandschade aan de voorzijde op. Gezien de aangetroffen sporen gaat de politie uit van brandstichting. Aan getuigen die rond 21.45 uur iets verdachts op of in de omgeving van de Proostdijstraat hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.