Politie Drenthe

Woensdag 17 november 2010

Provincie Drenthe, 17-11-2010

Auto teruggevonden

COEVORDEN De melding van een oplettende burger heeft er voor gezorgd dat de gestolen auto, waarover maandag een bericht op de site van politie Drenthe is gezet, is teruggevonden. De auto stond geparkeerd in de Pijnacker Hordijkstraat in Coevorden. Een bewoner van deze straat belde n.a.v. een bericht in de krant over deze auto.

Getuigen gezocht

EMMEN De politie wil graag in contact komen met mensen die in de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 november getuige zijn geweest van een mishandeling op de Baander in Emmen. Tussen 05.30 en 06.30 die zondagochtend werd een 23-jarige man uit Emmen door iemand anders op zijn gezicht geslagen. Dit gebeurde ter hoogte van het shoarmarestaurant. De man raakte daardoor dusdanige gewond dat hij zich onder doktersbehandeling moest stellen (gebroken neus). Hij deed later aangifte. De politie wil graag in contact komen met mensen die getuige zijn geweest van deze mishandeling. Men kan bellen met 0900-8844 of anoniem met 0800-7000.

Snelheidscontroles

MEPPEL Na klachten van bewoners van de wijk Berggierslanden in Meppel over te hard rijden op de Valeriaan in die wijk heeft de politie daar dinsdagmorgen tussen 07.20 en 08.15 uur een snelheidscontrole gehouden met een lasergun. Op deze weg geldt een maximumsnelheid van 30 km per uur. Het merendeel van de gecontroleerde autos reed met een snelheid tussen de 40 en 50 km/uur. Twee automobilisten werden bekeurd omdat ze respectievelijk 50 en 53 km per uur reden. Beide bestuurders wonen trouwens in deze wijk en één van hen gaf ruiterlijk toe één van de klagers over het snelle rijden te zijn.

EMMEN Tijdens een radarcontrole van de politie op de Abel Tasmanstraat in Emmen zijn dinsdag in bijna vier uur tijd 205 overtreders bekeurd. Van 1971 passanten is de snelheid gemeten. De hoogst gemeten snelheid op deze 50 km weg bedroeg 87 km per uur.

Fietser botst tegen geopend autoportier

DWINGELOO Een 60-jarige fietser raakte dinsdagavond gewond toen hij op de Heuvelenweg in zijn woonplaats Dwingeloo tegen een geopend autoportier botste. De 46-jarige bestuurster van de auto uit Dwingeloo had niet gezien dat de man haar van achteren naderde. Toen zij het portier opende botste de man tegen de binnenkant van het portier en kwam ten val. Met verwondingen aan zijn kaak is hij per ambulance overgebracht naar het Sophia ziekenhuis in Zwolle.

Bocht gemist

EXLOO Een 22-jarige automobiliste uit Valthermond raakte dinsdagavond licht gewond bij ene verkeersongeval op de Buinerweg in Exloo. Mogelijk daar de mist zag ze een bocht in de weg te laat en ging rechtdoor. Tegen een boom kwam ze tot stilstand. Ze zat alleen in de auto. Met lichte verwondingen is zij per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen.

Inbraak sportkantine

MEPPEL In de nacht dinsdag op woensdag is ingebroken in de kantine van de tennisvereniging op sportpark Koedijkslanden in Meppel. Men kwam binnen door een ruit te vernielen. In de kantine werd de kassa vernield. De buit bestond uit wat kleingeld en een laptop.

Winkeldievegge

EMMEN Medewerkers van een kledingwinkel aan de Picassopassage in Emmen hielden dinsdagmiddag een 16-jarige meisje uit die plaats aan. Het meisje had in een pashokje de labels en kaartjes van een shirt gehaald en verliet daarna de winkel zonder af te rekenen. Het meisje is overgedragen aan de politie. Na het afleggen van een verklaring is zij overgedragen aan haar ouders. De politie maakt proces-verbaal op.

Graffiti

MEPPEL De politie betrapte dinsdagmiddag twee jongens die bezig waren graffiti aan te brengen op een transformatorhuisje aan de Burgemeester Mackaystraat in Meppel. De beide 15 jarige jongens uit Meppel en Ruinen zijn aangehouden. Hun spuitbussen en een tekening van hun tag zijn in beslag genomen. Na verhoord te zijn werden de jongens overgedragen aan hun ouders. De politie maakt proces-verbaal op en de jongens worden doorverwezen naar bureau HALT

Inbreker op heterdaad aangehouden

ASSEN Op de Weierstraat in Assen hield de politie in de nacht van dinsdag op woensdag een 36-jarige man uit Assen aan. De man had kort daarvoor ingebroken in een modezaak aan de Weierspoort. De man wordt in verband gebracht met meerdere recente inbraken in kledingwinkels in Assen.

De verdachte forceerde een deur van de modezaak en ging er daarna met een paar armen vol kleding op de fiets vandoor. N.a.v. recente inbraken in deze winkel had het bedrijf O&K beveiliging uit Emmen ingehuurd. Beveiligers van dit bedrijf waarschuwden direct de politie toen er werd ingebroken. De politie was voorbereid op deze melding en was daarom snel ter plaatse. Agenten zagen de verdachte wegfietsen bij de winkel met de kleding over het stuur. Na een korte achtervolging kon hij worden aangehouden.

De man, die geen vaste verblijfplaats in Assen heeft, is ingesloten voor nader onderzoek. Zijn werkwijze komt overeen met die van vergelijkbare inbraken bij kledingwinkels in Assen. Ook het signalement van de dader van een aantal van deze inbraken komt overeen met die van deze verdachte. Al deze inbraken zijn onderdeel van het onderzoek tegen deze verdachte.