Politie Hollands Midden

Datum: 17 november 2010

Haastrecht Scooterrijder overleden na aanrijding Een 17-jarige scooterrijder uit Schoonhoven is woensdag 17 november om 07.50 uur overleden na een verkeersongeval. De Schoonhovenaar reed op de West Vlisterdijk in de richting van Haastrecht toen hij in een flauwe bocht tegen een tegemoetkomende tractor reed. Door de klap kwam de Schoonhoven in de Vlist terecht, waarna omstanders, waaronder een klasgenoot, hem uit het water hebben gehaald. Een vrouw heeft nog geprobeerd de jongen te reanimeren, maar hij overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De klasgenoten zijn na de aanrijding in een woning in de buurt opgevangen. De politie zal hen slachtofferhulp aanbieden.

De West Vlisterdijk is in beide richtingen afgesloten geweest (tot ongeveer 11.15 uur) voor al het verkeer. De verkeersdienst van de politie doet verder onderzoek naar de aanrijding.

Lekkerkerk Man aangehouden na bedreiging en mishandeling ex De politie heeft dinsdagavond 16 november een 40-jarige man uit Pernis aangehouden op verdenking van mishandeling en bedreiging van zijn ex. De man was naar de woning van de 22-jarige vrouw gegaan waar een ruzie ontstond. De vrouw werd onder meer geslagen door de man. Nadat de vrouw naar buiten was gevlucht bedreigde de man de vrouw met een alarmpistool. De man werd ter plaatse aangehouden. Het alarmpistool is in beslaggenomen. De politie doet verder onderzoek.

Moerkapelle Vrouw belt 400 keer onnodig naar 1-1-2 Een 35-jarige vrouw uit Moerkapelle heeft vanaf dinsdag 5 oktober tot maandag 15 november ongeveer 400 keer naar alarmcentrale 1-1-2 gebeld. De vrouw belde het alarmnummer zonder dat daar enige noodzaak voor was en zei vervolgens niets aan de telefoon. Nadat bekend was geworden met welk mobiele nummer er was gebeld, kon ook de eigenaar van de telefoon worden achterhaald. Ondanks dat de identiteit van de vrouw nu bekend was kon niet direct worden vastgesteld of zij degene was die daadwerkelijk belde naar 1-1-2.

Maandagmorgen, 15 november, werd de vrouw aangehouden nadat ze wederom vijf keer kort na elkaar met het alarmnummer had gebeld. De vrouw was eerder al telefonisch benaderd om haar te waarschuwen over het misbruik van het alarmnummer, maar zij verbrak de verbinding. Tegen een agent die later naar haar woning was gegaan ontkende zij dat zij had gebeld. De politie maakt proces verbaal op tegen de vrouw.

Zonder noodzaak de alarmlijn bellen is een misdrijf. Doordat de vrouw de alarmlijn onnodig bezet hield konden anderen die wel hulp nodig hadden mogelijk in gevaar komen. Gebruik het alarmnummer 1-1-2 dus alleen voor echte noodsituaties en wanneer elke seconde telt.

Gouda Auto rijdt door na aanrijding scooter, politie zoekt getuigen Een 22-jarige man uit Moordrecht heeft aangifte gedaan nadat hij op dinsdag 16 november rond 16.20 uur werd aan gereden door een auto op de Kattensingel. De auto reed na het ongeval door. De 22-jarige man kwam uit de richting van het Kleiwegplein en reed richting het Bolwerk. Toen hij net de kruising met de Crabethstraat voorbijreed, kwam er uit deze straat een auto met hoge snelheid aanrijden. Tussen de scooter en de auto ontstond een botsing waarbij de scooterrijder over de motorkap rolde en op het asfalt terechtkwam. De man stond op en liep naar de auto toe, die gaf vervolgens gas en reed verder in de richting van het Bolwerk. De man had na het ongeval last van zijn knie en zijn scooter was beschadigd. Vermoedelijk is de linkervoorzijde van de zwarte auto waarmee hij een aanrijding had ook beschadigd. De politie vraagt getuigen van dit ongeval contact op te nemen via 0900-8844.

Gouda Toerist beroofd van koffer Op dinsdag 16 november rond 23.30 uur werd ter hoogte van een hotel aan de Kampenringweg een 60-jarige man uit China beroofd van zijn koffer. Er is aangifte gedaan.

De 60-jarige man liep de bus uit en zette zijn koffer op de grond. Op dat moment kwam er uit de richting van de Hanzeweg een auto aanrijden die ter hoogte van de uitgestapte passagiers stopte. Eén man sprong uit de auto, rende naar de koffer, greep deze en rende weer terug naar de auto. Nadat hij in de auto was gestapt reed deze weg richting de Doesburgweg. Een medereiziger rende nog achter de auto aan en gaf een schop tegen het achterportier. Mogelijk dat er een deuk in het portier zit.

Signalement De man die de koffer pakte, was circa 20 jaar, 1.70 meter en droeg een pet en een bril. De politie vraagt getuigen contact op te nemen via 0900-8844.

Bergambacht Zoektocht naar bestuurder te water geraakte auto Politie Hollands Midden kreeg op woensdag 17 november rond 00.35 uur de melding dat er langs de Provincialeweg een auto in het water lag. De melder vermoedde dat de bestuurder nog in de auto zou zitten. Samen met de brandweer en ambulancepersoneel begon de politie een grote zoektocht naar de man. Uiteindelijk kreeg zij hem 's ochtend aan de telefoon.

Direct na de melding kwamen de politie, brandweer en ambulance ter plaatse. Zij troffen de auto haast volledig onder water aan, alleen de achterlichten en een stuk van de kofferbak waren nog te zien.

Duikers zochten in de auto en in de directe omgeving van de onderwater liggende auto naar de bestuurder. In de auto lag een visitekaartje van een 40-jarige man uit Vlist. De politie probeerde telefonisch contact met hem te krijgen maar dit lukte niet. Rond 01.15 uur ging de politie naar zijn woning, maar er werd niet open gedaan.

Rond 01.45 uur gingen de ambulance en brandweer weg. De politie bleef tot 03.30 uur doorzoeken naar de bestuurder met een warmtebeeldcamera. Zij zocht in de directe omgeving van het ongeval en langs de logische route naar het huis van de man. Daar weer aangekomen belde zij nogmaals aan maar niemand deed open.

Ondertussen was ook een berger gewaarschuwd en werd de auto om 03.15 uur uit het water gehaald.

Uiteindelijk had de politie om 08.30 uur contact met de bestuurder. De 40-jarige man vertelde dat hij tegen een betonnen rand was aangereden in de S-bocht. Hij verloor de macht over het stuur en belandde in de sloot. De man wist eruit te klimmen en wilde 1-1-2 bellen maar zijn telefoon was nat geworden. Hij heeft op de plek van het ongeval gewacht maar besloot na een half uur naar huis te gaan. Hij kon zijn huis niet in omdat hij geen sleutel had en is daarom in de schuur gaan slapen. De politie heeft het onderzoek afgerond.

--- einde berichten ---