Medisch Spectrum Twente


MST biedt nieuwe behandelmogelijkheid bij hevige menstruatieklachten

Enschede, 17 november 2010

In het Vrouw Kind Centrum van ziekenhuis Medisch Spectrum Twente te Enschede wordt sinds kort een nieuwe behandeling toegepast die een einde maakt aan hevig bloedverlies tijdens de menstruatie. Deze behandeling heet NovaSure en is een eenmalige behandeling zonder hormonen en zonder baarmoederverwijdering. In Overijssel is Medisch Spectrum Twente één van de weinige ziekenhuizen die deze behandeling aanbiedt.

Uit onderzoek blijkt dat één op de vijf vrouwen last heeft van hevig bloedverlies tijdens de menstruatie. Vaak gaat dit gepaard met bijbehorende klachten zoals vermoeidheid, bloedarmoede, pijnklachten en stemmingswisselingen. De gevolgen hiervan op het alledaagse leven kunnen soms best ingrijpend zijn.

De nieuwe behandelmethode is veilig, eenmalig, kortdurend (maximaal twee minuten) en onder lokale verdoving zodat de drempel voor patiënten tot een minimum wordt beperkt.

Gynaecologe mevrouw Massop is zeer te spreken over de nieuwe techniek: "hevig bloedverlies tijdens de menstruatie beperkt vrouwen soms in hun dagelijkse functioneren. Met de NovaSure techniek kunnen wij dit verhelpen zodat zij weer volwaardig, zonder beperkingen kunnen functioneren. Dat is grote winst voor deze categorie vrouwelijke patiënten, aldus dokter Massop".