Politie Hollands Midden

Bergambacht - Zoektocht naar bestuurder te water geraakte auto

Bergambacht, 17-11-2010 o Politie Hollands Midden kreeg op woensdag 17 november rond 00.35 uur de melding dat er langs de Provincialeweg een auto in het water lag. De melder vermoedde dat de bestuurder nog in de auto zou zitten. Samen met de brandweer en ambulancepersoneel begon de politie een grote zoektocht naar de man. Uiteindelijk kreeg zij hem s ochtend aan de telefoon.

Direct na de melding kwamen de politie, brandweer en ambulance ter plaatse. Zij troffen de auto haast volledig onder water aan, alleen de achterlichten en een stuk van de kofferbak waren nog te zien.

Duikers zochten in de auto en in de directe omgeving van de onderwater liggende auto naar de bestuurder. In de auto lag een visitekaartje van een 40-jarige man uit Vlist. De politie probeerde telefonisch contact met hem te krijgen maar dit lukte niet. Rond 01.15 uur ging de politie naar zijn woning, maar er werd niet open gedaan.

Rond 01.45 uur gingen de ambulance en brandweer weg. De politie bleef tot 03.30 uur doorzoeken naar de bestuurder met een warmtebeeldcamera. Zij zocht in de directe omgeving van het ongeval en langs de logische route naar het huis van de man. Daar weer aangekomen belde zij nogmaals aan maar niemand deed open. Ondertussen was ook een berger gewaarschuwd en werd de auto om 03.15 uur uit het water gehaald.

Uiteindelijk had de politie om 08.30 uur contact met de bestuurder. De 40-jarige man vertelde dat hij tegen een betonnen rand was aangereden in de S-bocht. Hij verloor de macht over het stuur en belandde in de sloot. De man wist eruit te klimmen en wilde 1-1-2 bellen maar zijn telefoon was nat geworden. Hij heeft op de plek van het ongeval gewacht maar besloot na een half uur naar huis te gaan. Hij kon zijn huis niet in omdat hij geen sleutel had en is daarom in de schuur gaan slapen. De politie heeft het onderzoek afgerond.