Siemens

Persbericht

201011. 359

Den Haag, woensdag 17 november 2010

Siemens op de SPS/IPC/DRIVES, hal 2, stand 2-201:

Create Sustainable Value

Onder het motto Create sustainable value toont Siemens op de beurs SPS/IPC/DRIVES 2010 producten, systemen en oplossingen waarmee ondernemingen hun concurrentiepositie blijvend kunnen verbeteren. De focus ligt dit jaar op een nieuwe engineeringoplossing die op de beurs wordt getoond. Het Siemens-portfolio helpt ondernemingen om snel op nieuwe eisen in de markt te kunnen reageren en daarbij de eigen productieprocessen goed onder controle te houden. Daarnaast kan de energie- en resource-efficiency met moderne software en energiezuinige technologieën van Siemens aanzienlijk worden verbeterd op een manier die zowel milieuvriendelijk als kostenbesparend is.

De automatiserings- en aandrijfoplossingen van Siemens dragen bij aan een lager energieverbruik en daarmee aan een lagere CO2-uitstoot en lagere kosten. Daarbij laat Siemens haar klanten zien, hoe ze met consistente analysemethoden, energiezuinige producten, concepten en eenvoudige implementatie snel hun doel kunnen bereiken.

In moderne productie-omgevingen is het grootste potentieel voor productiviteitsverhoging gelegen in het ontwerp van de installatie. Dit potentieel kan op effectieve wijze worden vergroot, wanneer al in de ontwerp- en engineering-fase rekening wordt gehouden met de optimalisering van processen en de inzet van resourcen. Siemens begeleidt haar klanten daarbij van de eerste CAD-tekening tot en met het kant-en-klare product. Ook in de operationele fase kunnen resourcen efficiënt worden gebruikt. Op dat gebied laat Siemens maintenance-oplossingen zien met condition monitoring van alle installatie-assets, maar ook eenvoudig planbaar preventief onderhoud.

De voornaamste innovatie die Siemens dit jaar op de beurs laat zien, is een nieuwe engineering-oplossing, gekenmerkt door efficiëntie, intuïtieve bediening en toekomstvastheid. De onderneming is al vele jaren toonaangevend in de ontwikkeling van engineering-software en laat zien, hoe moderne engineering de processen nog efficiënter, nog sneller en nog goedkoper maakt. Van high-tech machines en medische apparatuur tot en met hernieuwbare energie.

Nadere informatie voor de lezer:
Internet: http://www.sps.siemens.com/en/

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Persvoorlichting: Bernard H. Bos
Telefoon: +31 (0)70 333 2325
E-mail: bernard.bos@siemens.com