Gemeente Urk

Stuurgroep Zuiderzeelijngelden voor het eerst bijeen

Op 10 juli 2010 zijn de financieringsafspraken over een regionale bijdrage van 14 miljoen euro als co-financiering bij de compensatiegelden van de Zuiderzeelijn in een convenant vastgelegd. En daarmee is het tijd voor de volgende stap: het opstellen van een investeringsprogramma. De Stuurgroep Zuiderzeelijngelden is op maandag 8 november voor het eerst bijeen gekomen.

Het Rijk heeft in totaal 50 miljoen euro toegezegd aan Flevoland als compensatie voor het niet doorgaan van de Zuiderzeelijn. Daarvan is 26 miljoen euro bestemd voor de verbreding van de N50 tussen Ens en Ramspol en voor de verhoging van de Ramspolbrug. Voor de verbreding van de N50 tussen Emmeloord en Ens heeft het Rijk 10 miljoen euro beschikbaar gesteld en 14 miljoen euro is bestemd voor concrete projecten ter versterking van de economie in Noordelijk Flevoland.

De stuurgroep gaat op zoek naar projecten die het innovatief vermogen van het bedrijfsleven en kennisinstellingen vergroten en die bijdragen aan de ontwikkeling van duurzame en hoogwaardige werkgelegenheid in Noordelijk Flevoland.

De verwachting is dat dit investeringsprogramma voor Noordelijk Flevoland begin volgend jaar gereed zal zijn.