Gemeente Hilvarenbeek


Uit de collegebesluitenlijst van 9 november 2010

Intrekking ongebruikte milieuvergunning
Het college heeft besloten de milieuvergunning van 47 veehouderijbedrijven geheel of gedeeltelijk in te trekken. Het gaat om vergunningen van bedrijven waar de laatste drie jaar bedrijfsmatig geen dieren meer zijn gehouden. Bedrijven die niet alleen vee hielden maar daarnaast andere vergunningplichtige activiteiten uitvoeren, behouden hun milieuvergunning gedeeltelijk.
Begin augustus 2010 heeft het college de betreffende veehouders laten weten van plan te zijn intrekkingsbesluiten te nemen. Zij worden ook over dit besluit geïnformeerd.
Intrekken van ongebruikte milieuvergunningen is één van de afspraken uit de overeenkomst die de gemeente Hilvarenbeek en de provincie Noord-Brabant onlangs met elkaar sloten. De overeenkomst houdt in dat de gemeente een aantal doelen realiseert op het gebied van plattelandsontwikkeling. In ruil hiervoor stelt de provincie een inpassingsplan op voor Beekse Bergen.

Sloop ten behoeve Centrumplan
Het college heeft besloten opdracht te verstrekken aan de firma P. van Gisbergen om een aantal werkzaamheden uit te voeren ten behoeve van het Centrumplan Hilverhof. Het is de bedoeling dat in de week van 15 november 2010 wordt begonnen met deze werkzaamheden, bestaande uit sloop en asbestsanering van een aantal panden aan Diessenseweg en Gelderstraat en het opschonen van het terrein. Het college vindt het belangrijk dat de sloop op korte termijn wordt uitgevoerd vanwege de openbare orde en veiligheid en het aanzien van het kernwinkelgebied. Daarnaast heeft ook de winkeliersvereniging hierom verzocht. De omwonenden zijn geïnformeerd. Op percelen die door de sloop aan openbaar gebied komen liggen, wordt - in afwachting van de definitieve erfafscheiding - een tijdelijke afscheiding geplaatst.

Uit eerdere collegevergaderingen

Herziening bestemmingsplan voor Nieuwe Erf, Diessen Het college stelt de raad voor om de herziening vast te stellen van het bestemmingsplan 'Buitengebied, Westerwijk 6 en 8'. Aan Westerwijk 6 is groepsaccommodatie 'De Nieuwe Erf' gevestigd. Enige tijd geleden fuseerde De Nieuwe Erf met de varkenshouderij op Westerwijk 8 met als doel de varkenshouderij te beëindigen en de groepsaccommodatie uit te breiden. De herziening van het bestemmingsplan maakt het mogelijk dit plan te realiseren.
Tegen de herziening zijn in de voorontwerpfase van het plan inspraakreacties ingediend vanuit de buurt. Aan een aantal bezwaren is tegemoet gekomen door het bestemmingsplan op enkele punten aan te passen. Ondermeer is bepaald dat horeca een ondergeschikte functie blijft om te voorkomen dat de voorziening uitgroeit tot een horecagelegenheid. Tijdens de ontwerpfase zijn zienswijzen ingediend vanuit de buurt. Het college stelt de raad voor het bestemmingsplan op enkele punten aan te passen naar aanleiding van de zienswijzen. Daarnaast wordt aan de raad voorgesteld een aantal zienswijzen niet gegrond te verklaren.