Gemeente Aalten


Realisatie glasvezelnetwerk in Aalten, Bredevoort en Dinxperlo

Startsein Aalten en Bredevoort
Op 2 november gaf wethouder Teeuwsen het startsein voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in Aalten en Bredevoort. De werkzaamheden starten 15 november. Vooruitlopend hierop vinden alle werkzaamheden voor de aanleg van glasvezel op de Haartsestraat, Tramstraat, Berkenhovestraat, Geurdenstraat, Hoekstraat en Hessenweg plaats. Dit om te voorkomen dat deze wegen nadat ze klaar zijn opnieuw moeten worden opengebroken.

De aanleg bij uw woning
In Aalten en Bredevoort zijn vier POP-kasten geplaatst. Vanuit deze `centrales' wordt het glasvezelnetwerk naar de woningen gelegd. Indien u een abonnement bij KPN of Lijbrandt heeft afgesloten wordt de glasvezel verbonden tussen de straat en uw huis. Dit gebeurt door middel van een tuinboring. Hierbij blijft uw tuin en/of het straatwerk in tact. De glasvezel wordt in de kruipruimte onder uw woning gelegd naar de locatie waar een centrale plek voor aansluiting benodigd is. Dit is meestal de meterkast. De precieze locatie wordt in overleg met u bepaald. Wanneer u geen abonnement heeft afgesloten wordt de glaskabel tot aan de erfgrens gelegd. In overleg kan de kabel door middel van een boring tot vóór de gevel worden gelegd. Doorverbinding naar de meterkast blijft dan achterwege.

Indien u vragen heeft over de realisatie van het glasvezelnetwerk kunt u terecht bij:
Glashart Servicepunt
Hogestraat 13 (de winkel van `Euronics
Stronks') 7122 BN Aalten
aalten@glashart.nl

U kunt kunt ook bellen naar het telefoonnummer (0315) 79 80 00.

Klachten
Voor klachten tijdens de uitvoering van de werkzaamheden is een apart telefoonnummer beschikbaar gesteld. Dit telefoonnummer is: (0570) 71 60 02. Ook kunt u uw klacht kwijt via de gemeente, emailadres b.vandevooren@aalten.nl.

Informatie-unit in Dinxperlo
Door het succes in Aalten en Bredevoort start vanaf november 2010 de bundelingsuitvraag door KPN en Lijbrandt in Dinxperlo. Hiervoor wordt een informatieunit van KPN op de Markt in Dinxperlo geplaatst. Op vrijdag 26 november 2010 om 14.00 uur is de aftrap op de Markt in Dinxperlo. Wethouder Teeuwsen verricht dan de openingshandeling. De uitvraag duurt tot 1 maart 2011. Tijdens deze periode worden diverse activiteiten door zowel Reggefiber, KPN en Lijbrandt ondernomen. Reggefiber houden op 15 en 23 november in Old Dutch een voorlichtingsavond.

Kaarten
Op onderstaande kaarten kunt u zien in welke periode uw wijk aan de beurt is.

Wij vragen uw begrip voor de overlast die de graafwerkzaamheden aankomende tijd kunnen veroorzaken.

* GLASVEZEL UITV-AALTEN WEST.pdf (590,37 KB)
* GLASVEZEL UITV-AALTEN ZUID.pdf (964,88 KB)
* GLASVEZEL UITV-BREDEVOORT.pdf (806,32 KB)
* GLASVEZEL UITV-NOORD-OOST AALTEN.pdf (692,26 KB)