Haven Amsterdam

Drankengroothandel Henk Smit breidt uit

17 november 2010

Ingezonden bericht. Drankengroothandel Henk Smit is gestart met de bouw van hun tweede modern en geavanceerd distributiecentrum in de haven van Amsterdam. Met een feestelijke ground breaking ceremony ging op vrijdag 22 oktober jl. aan de Ankerweg de eerste paal de grond in. Henk Smit breidt uit

Succesformule

Het bestaande perceel van 7.900 m2 is met 5.300 m2 uitgebreid. Het nieuwe terrein biedt ruimte voor een ruim negen meter hoog distributiecentrum met een oppervlakte van 3.600 m2 en opslagcapaciteit van 2.000 pallets. Het nieuwe distributiecentrum zal gebouwd worden door bouwbedrijf Slavenburg en wordt een spiegeling van het ultramoderne bestaande centrum welke in 2002 is geopend. De reeds aanwezige geavanceerde ICT-toepassingen zullen in het nieuwe pand worden gecompleteerd door een verbeterde beveiligingsinstallatie. Dit alles zorgt ervoor dat ook in het tweede distributiecentrum van Drankengroothandel Henk Smit de logistieke processen zo efficiënt mogelijk verlopen, waardoor het bedrijf in staat is de service aan hun klanten en leveranciers continu te optimaliseren.

DrankDirect.nl

De reden tot uitbreiding van Drankengroothandel Henk Smit is de aansluiting bij het internetconcept DrankDirect. DrankDirect is een online drankengroothandel met het grootste assortiment van Nederland. De online shop werkt niet met aanbiedingen noch wisselende prijzen, maar biedt het product direct voor de laagste prijs aan. Verkoop tegen de laagste prijs kan worden gewaarborgd door scherpe drankinkoop en slimme automatisering van het volledige bestel- en leverproces.

Uitbreiding scope

Aansluiting bij DrankDirect betekent voor Drankengroothandel Henk Smit niet enkel een uitbreiding van hun terrein en bedrijfsactiviteiten, maar tevens een uitbreiding van hun exploitatiegebied. Tot dusver leverde Drank. engroothandel Henk Smit aan klanten in regio Noord-Holland; middels DrankDirect verrijkt de onderneming haar scope met de resterende provincies van Nederland.

Operationeel in maart 2011

De eerste heipaal is geslagen waarmee Drankengroothandel Henk Smit en Slavenburg de bouw van het nieuwe distributiecentrum hebben ingeluid. Naar verwachting zal het nieuwe pand in maart 2011 operationeel zijn

Meer informatie?
www.henksmitamsterdam.nl
www.slavenburg.nl
www.drankdirect.nl