Haven Amsterdam

ASR vastgoed ontwikkeling rondt aanbesteding ijdock af

17 november 2010
Ingezonden bericht. De gebouwen van de bovenbouw van IJDock zijn gegund; de aanbestedingen zijn afgerond. Het gebouw van de Waterpolitie van het KLPD met bovenliggende kantoren is gegund aan Dura Vermeer uit Amsterdam. De twee gebouwen van het Paleis van Justitie zijn gegund aan J.P. van Eesteren uit Amsterdam. De bouw van de woontoren en het hotel zijn onderhands aanbesteed aan Moes Bouwbedrijf uit Almere. In januari 2011 starten de werkzaamheden voor de bovenbouw van IJDock. Vanaf eind 2012 vindt gefaseerd de oplevering plaats.

De gebouwen van de bovenbouw van IJdock zijn gegund.

Aanbestedingen

De Europese aanbesteding voor het gebouw van de Waterpolitie met kantoren heeft in mei 2010 plaats gevonden. In juli 2010 volgde de Europese aanbesteding voor de gebouwen van het Paleis van Justitie. Deze gebouwen vallen onder de verantwoordelijkheid van de Rijksgebouwendienst. Beide aanbestedingen bestaan elk uit één perceel en omvatten de bouwkundige- en installatietechnische werken. De bouw van de woontoren met 56 luxe appartementen en het hotel met ruim 300 kamers en een restaurant zijn onderhands aanbesteed. Het is bijzonder dat in deze tijd de bouw van zon omvangrijk project in Amsterdam, waar drie verschillende aannemers voor aangetrokken zijn, van start gaat.

88.700 m2 kwalitatief hoogwaardig verblijfsgebied

IJDock bestaat uit zes gebouwen met in totaal een bouwvolume van 88.700 m2. Het is daarmee een van de grootste bouwprojecten van dit moment. Het project is onder te verdelen in:

Gebouw 1 (architect Zeinstra van Gelderen)
± 3.400 m2 kantoorruimte voor het KLPD
± 5.800 m2 vvo (verhuurbaar vloeroppervlakte) kantoorruimte voor de markt

Gebouw 2 (architect Zeinstra van Gelderen)
in de plint commerciële ruimten
56 appartementen

Gebouw 3 (architect Claus en Kaan)
± 10.100 m2 kantoorruimte voor het Paleis van Justitie Op de kop een horecaruimte

Gebouw 4 (architect Jan Bakers & Ben Loerakker) ± 18.000 m2 hotel met circa 300 kamers

Gebouw 5 (architect Claus en Kaan)
Publiekstoegankelijk gebouw van en kantoorruimte voor het Paleis van Justitie (ca. 23.700 m2)

Gebouw 6 (architect Dick van Gameren architecten) Parkeerbak met circa 350 plaatsen

Haven Waterpolitie

De Waterpolitie van het KLPD krijgt een kleine haven voor 2 grote en 2-3 kleine schepen en een
aantal speedboten.

Passantenhaven

Aan de westzijde van het complex wordt een jachthaven met 60 ligplaatsen voor passanten gerealiseerd.

Brug

Aan de zuidkant (stationszijde) van het complex zal een brug IJDock verbinden met de Westerdoksdijk. Dit is een voetgangersbrug waar ook fietsers worden toegestaan.

IJDock

IJDock is een project van ASR Vastgoed Ontwikkeling uit Utrecht. Een ontwikkeling die in nauwe samenwerking met de Gemeente Amsterdam en de Rijksgebouwendienst wordt gerealiseerd. IJDock is een kwalitatief hoogwaardig verblijfsgebied op loopafstand van het Centraal Station en combineert wonen, werken en recreëren. Vanaf eind 2012 vindt gefaseerd de oplevering plaats. In het eerste kwartaal 2013 is IJDock gereed.

Meer informatie?
www.IJDock.nl